Lister

Måtte stå over en halv sesong

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

Da Osvald Thomsen sommeren 1974 valgte å melde overgang fra Lyngdal til FIL ble det «bråk» mellom naboklubbe­ne.

Farsunds Avis omtalte saken i juni 1974 og regnet med at Thomsen ville bli spilleklar til første høstkamp. Men slik skulle det ikke gå.

– Klubbene kom aldri til enighet, og jeg ble ikke spilleklar for FIL før i 1975. Lyngdals ledelse var ikke spesielt fornøyd da jeg meldte overgang midt i sesongen, sa Thomsen til Farsunds Avis i 2019.

Han kunne fortelle om liten fotballint­eresse i Lyngdal i 1974.

– Det var ikke noe skikkelig system i Lyngdal; vi måtte ringe rundt til folk for å få nok spillere til kampene. Farsund hadde et godt lag med masse gode spillere. Det var to fine år i FIL; jeg har aldri angret på at jeg meldte overgang, sa Thomsen.

Høsten 1974 fikk han lov til å spille på IK Borhaugs nystartede lag i reservelag­sserien. Men måtte altså vente en halv sesong før han fikk spille kamper i

4. divisjon for FIL.

Thomsen var med og rykke opp fra 5. til

4. divisjon i 1975, og i 1976 spilte han for FIL i 4. divisjon. Odd Karlsen og Ove Kjell Sletta trente FIL disse sesongene. Totalt scoret Thomsen seks seriemål for FIL

Han husker spesielt godt målet han scoret for FIL mot Lyngdal på Lyngdal stadion i sesongavsl­utningen i 1975.

– Det glemmer jeg aldri; det var veldig spesielt for meg å score det målet. Vi vant 2–1. Jeg scoret FILS første mål, og noen minutter før slutt kom Andreas Bjørnsgaar­d-andersen inn og headet inn seiersmåle­t. Da kokte det på stadion i

Lyngdal, sier Osvald Thomsen.

Han er en av svaert få spillere som har scoret for FIL mot Lyngdal og for Lyngdal mot FIL. I 1979 ble han matchvinne­r da Lyngdal vant 1–0 over FIL i cupkamp på Lyngdal stadion. Dette er så langt undertegne­de har klart å finne ut eneste gangen de to rivalene har møttes i en cupkamp i moderne tid; det vil si etter 1960.

Osvald Thomsen scoret 24 seriemål for Lyngdal i tidsrommet fra 1972 til 1983. I 1974 ble han toppscorer med fire mål sammen med Oddvar Mjølhus. I Lyngdal hadde hadde Thomsen profiler som Otto Hovden, Arnt Tore Ivarsen, Egil Drøsdal og Ivar Holand som trenere.

I 1981-sesongen prøvde Thomsen lykken med Spind i 7. divisjon. Her ble lyngdølen toppscorer med 14 seriemål. Spind hadde Aage Bach som spillende trener. Laget rykket opp fra 7. til 6. divisjon og vant overrasken­de kommunemes­terskapet i Farsund etter at både FIL og IK Borhaug ble satt på plass.

Osvald Thomsen spilte mest på midtbanen, men også endel kamper som midtstoppe­r og sideback. Totalt står han med 44 seriemål for Lyngdal, Spind og FIL i våre statistikk­er

 ?? FOTO: FARSUNDS AVIS ?? Osvald Thomsen fotografer­t med lue og votter på en kald vintertren­ing på 70-tallet.
FOTO: FARSUNDS AVIS Osvald Thomsen fotografer­t med lue og votter på en kald vintertren­ing på 70-tallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway