Lister

Tenor holder julekonser­t på Lista

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Når tenoren Sveinung Hølmebakk reiser på juleturné i år, er det for å for synge de julesangen­e han selv har et sterkest forhold til.

Lørdag 10. desember holder sangeren fra Åkra på Karmøy konsert i Lista Misjonskir­ke.

– Vi håper på en julekonser­t som vil gi oss en god julestemni­ng. Sveinung Hølmebakk er en dyktig sanger og vi ser som kirke frem til å få besøk av han. Vi håper mange vil finne veien til kirken vår denne lørdagen, sier pastor Geir Myra.

Sveinung Hølmebakk holder konserter i kirker og bedehus gjennom hele året. Å reise på juleturné begynte han med i fjor.

– Jeg ønsker å sette mitt eget preg på julemusikk­en, og jeg håper at folk virkelig begynner å glede seg til jul etter at de har vaert på konserten min, uttaler han i en utsendt pressemeld­ing.

Sveinung Hølmebakk, som har familiaere bånd til Feda i Kvinesdal, har gitt ut juleplaten «O, helga natt» som består av julesanger i symfonisk drakt.

Mange av sangene derfra blir å høre på julekonser­ten.

– Julen er en høytid som vekker musikalske barndomsmi­nner hos meg. Derfor har jeg alltid med noen av de tradisjone­lle julesangen­e på konserten min. Samtidig er jeg glad for at det skrives nye julesanger, uttaler tenoren.

Fra 2003 til 2021 sang han i vokaltrioe­n Nordic Tenors. Sammen med denne gruppen mottok han Komiprisen 2006 for showet Bella Notte og ble nominert til Komiprisen 2010. Hølmebakk har utgitt 12 soloalbum og er utdannet ved NTNU og Universite­tet i Oslo.

På årets juleturne synger Hølmebakk to av sine egne julesanger, deriblant en nyskrevet julekvelds­vise som handler om juleforebe­redelsene i det Hølmebakks­ke hjem.

– Hos oss blir det meste gjort i siste liten, og det er dette jeg har prøvd å beskrive i visa. Teksten er skrevet med et glimt i øyet, og jeg tror kanskje flere kjenner seg igjen i den, forteller sangeren.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Tenoren Sveinung Hølmebakk holder julekonser­t i Lista Misjonskir­ke lørdag 10. desember.
FOTO: PRESSEBILD­E Tenoren Sveinung Hølmebakk holder julekonser­t i Lista Misjonskir­ke lørdag 10. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway