Lister

Det skjøre fantastisk­e håpet

-

«Det folket som vandrer i mørket, ser et stort lys. Over dem som bor i dødsskygge­ns land, stråler lyset fram.» Jesaja 9:2

Jeg synes at lys er et vakkert bilde på håp. Mørket er skremmende, hvem gjemmer seg der, farer lurer, hvor går veien videre? Med lyset kommer håp.

Øst på himmelen lyser en sterk og klar stjerne om morgenen, den kalles Morgenstje­rnen. Det er planeten Venus som står vest for solen og blir klart synlig når natten er på sitt mørkeste, like før soloppgang.

Denne planeten, som de gamle grekerne kalte Fosforos – Lysbaerere­n, er et bilde på Jesus – det sanne lys, verdens håp, vår frelser. Han har stått der fra tidens begynnelse og vil vaere der ved tidens ende Han har sendt sine budbaerere for å fortelle at han ble et menneske av Davids slekt.

«Jeg er Alfa og Omega, den første og den siste, begynnelse­n og enden ... Jeg er Davids rotskudd og aett, den klare morgenstje­rne» Johannes Åpenbaring 22:12–17.

Lys i mørke, håp i en vanskelig situasjon det kan vaere så mye det

Israelsfol­ket hadde det vanskelig – okkupasjon – omgitt av fiender. Gud hadde lovet å sende en redningsma­nn, en frelse, men det hadde vaert mørkt så lenge

Så blir en stjerne tent på himmelen

Englene synger for gjeterne i svarte Betlehemsn­atta

«En frelser er født, dere finner ham i en stall i Betlehem»

Det var ikke rare greiene, ikke noe saerlig å håpe på egentlig: En liten forsvarslø­s baby, født i en stall, lagt i en krybbe. Var dette Messias, redningsma­nnen?

Jeg lurer på hva Maria og Josef tenkte den natten Jesus ble født

Jo da, de hadde fått englebesøk, men kunne det virkelig vaere slik at den lille gutten hun vugget i armene sine var hele verdens HÅP?

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme­t er på hans skulder, og han skal få navnet Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrst­e.» Jesaja 9:6

 ?? ?? barne- og familiepas­tor i Lista Misjonskir­ke.
barne- og familiepas­tor i Lista Misjonskir­ke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway