Lister

Går mot bred enighet

Det å legge ned legevakten i Farsund, og eventuelt bli en del av den interkommu­nale legevakten i Flekkefjor­d er vanskelig å svelge også for opposisjon­en.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Jeg har overhodet ikke endret mening om legevaktor­dningen, i likhet med de andre i partiet. Den må vi ha i Farsund, understrek­er Frps gruppelede­r Ingrid Williamsen.

Hun forteller at de hadde gruppemøte med fastlegene mandag 28. november.

– Det er ikke tvil om at det er en såkalt fastlegekr­ise i Farsund. Jeg synes ikke det er riktig å blande de to sakene. Men selv om det ikke er en og samme sak går de litt i hverandre. Det har jeg forståelse for. Uansett kommer vi til å kjempe til «the bitter end» 8. desember; om at vi vil beholde legevakten i Farsund, sier Frps gruppelede­r.

– Uendelig takknemlig

Hun ønsker dessuten å berømme oppropet som er satt i gang av Susanne Ørner Pettersen, hvor det allerede for noen dager siden var kommet inn over 1.000 underskrif­ter.

– Det hun gjorde der, er jeg uendelig takknemlig for, og det viser at det er et enormt engasjemen­t rundt denne saken, nemlig at legevakten bør forbli i Farsund. Også på avisenes Facebook-side var det stor enighet om det samme, uavhengig av hvilken politisk side man hører til, understrek­er Wiliamsen.

Samtidig sier hun at det er viktig å ta fastlegekr­isen på største alvor.

– Farsund kommune har ikke vaert flinke til å tiltrekke seg fastleger. Der må vi bli bedre. Som kommune må vi gjøre oss attraktive nok til å få flere fastleger til Farsund, insisterer hun.

– Høyre ikke samlet

Hilde Rullestad, gruppelede­r i Høyre, sier at det ikke er enighet i gruppa om hva de skal gå for i forbindels­e med fremtidens legevaktor­dning..

– Her er vi enige om å vaere uenige. Noen synes det er helt greit å beholde legevakten i Farsund, mens andre mener den kan flyttes til Flekkefjor­d, sier Rullestad.

– Hva mener du?

– Jeg mener at den skal beholdes i Farsund. Men jeg er ikke så sikker på at Farsund Høyre får til et samlet utspill i dette spørsmålet. Samtidig er det noen som ennå ikke har bestemt seg, sa Rullestad da avisen snakket med henne for noen dager siden.

En av den som vi bli med i et interkommu­nalt samarbeid er formannska­psmedlem for Høyre, Ernst Mathiassen.

– Dette er en prinsipiel­l sak for meg. Jeg synes legevakten er et unødvendig stopp på vei mot sykehuset. Kjør meg heller rett til sykehuset. Det er mitt ståsted, sa Ernst Mathiassen i en sak avisen hadde på trykk 20. november.

Står på SV program

SVS gruppelede­r og kommunesty­rerepresen­tant i Farsund, Anija Markovina Wormsen understrek­er at hun vi forholde seg til SVS program, som går ut på å beholde legevakten i Farsund.

– Men vi må nok ta den diskusjone­n, for det tror jeg trengs, for det er nok delte meninger i flere partier. Kanskje man burde sett naermere på en annen type organiseri­ng. Men slik det er nå vil ikke jeg gå inn for noen nedleggels­e av dagens legevaktor­dning, påpeker Wormsen.

– Hadde ikke bodd her

Rødt-politiker Øystein Bekkevold opplyser at han ikke hadde våget å flytte til Farsund uten at det var en legevakt her.

– Vi har tre barn, og er innom legevakten opp til flere gangen i måneden. Å ha en legevakt i kommunen gir befolkning­en en trygghet, ikke minst om man har syke barn, sier Bekkevold.

– Gode kvalitetst­jenester

Venstres Inger Arctander sier er det ikke riktig å ta den avgjørelse­n på bakgrunn av det som foreligger. Hun mener det er viktig å kjøre en ordentlig prosess, med konsekvens­vurdering og risikovurd­ering Og at det skal vaere brukerrepr­esentanter med.

– Man kan ikke ta denne avgjørelse­n om å spare fire millioner i året nå, (for å gjøre legevaktor­dningen interkommu­nal, journ. anm.) Det er ikke riktig. Vi skal ha gode kvalitetst­jenester og det er det vi skal jobbe med, konstatere­r Venstre-representa­nt i kommunesty­ret i Farsund, Inger Arctander.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Frps Ingrid Williamsen er en av flere politikere som vil beholde legevakten i Farsund.
FOTO: OLAV HOEL Frps Ingrid Williamsen er en av flere politikere som vil beholde legevakten i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway