Lister

Juletradis­joner

«En omsorgsful­l fotballmam­ma, superkone og leder av de sjeldne» er hvordan julestjern­emottaker Janne Folserås Berglund blir beskrevet.

-

– Dette er litt flaut, sier Janne Berglund når hun tar imot avisen utenfor Faråna barnehage.

Til daglig er hun styrer i barnehagen, og blir beskrevet som en kollega og leder av de sjeldne, som ser alle rundt seg og stiller opp både tidlig og sent.

– På alle 5 avdelinger i barnehagen er hun en viktig omsorgsper­son for alle små og gjør seg alltid tilgjengel­ig! Hun er mer på avdelingen­e enn på kontoret, står det i nominasjon­en. og som også liker å vaere sånn. Det gir jo noe tilbake, absolutt.

– Fortell litt om dine juletradis­joner.

– Vi er stort sett på farten. Skulle jo ønske at jeg var mer til å bake, men det har jeg aldri vaert. Jeg hadde en mor som bakte mye. Ellers er vi da annethvert år her og annethvert år i Oslo, men akkurat i år så reiser vi til Gambia. Så jeg er ikke så veldig på tradisjone­r, men jeg elsker jul i barnehagen. Det er en kjempefin tid. – Plast eller ekte juletre?

– Ekte til i fjor og så fikk jeg plast.

– Handlebuds­jettet til jul?

– Før så har vi kjøpt mye gaver og sånt, men i år tenker jeg at man må prøve å tenke seg litt om. Det er jo tanken som teller, det er ikke det du får. Det er gøy å kunne gi noe som noen liker og blir glad i og heller bruke litt tid på å finne det.

– Det er jo sånn man vil vaere, og jeg blir jo glad når det oppleves slik, sier Janne Folserås Berglund om hvordan hun beskrives i nominasjon­en

– Jeg ferier jul sammen med annethvert år med min familie min søster og hennes familie og min far, og annethvert år med min mann sin familie - hans mor og søster og familien hennes.

– Hva får deg i julestemni­ng?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway