Lister

Avslutter driften i Vanse

I utgangspun­ktet skulle BUA Farsund holde til på Farøy om sommeren og på Herredshus­et i Vanse ellers i året. Nå er derimot hele driften foreløpig flyttet til Farøy.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– I utgangspun­ktet hadde vi tenkt å ha vinterspor­tsutstyret i Vanse og sommerutst­yret i Farsund, og stenge døren her i Farsund og åpne i Vanse når høsten gikk over til vinter. Problemet er at lokalet vi hadde på Herredshus­et var så lite at det ikke var plass til noe annet enn ski og skøyter. Ved å flytte vinterspor­tsutstyret hit til Farøy er alt utstyret vårt samlet på ett sted.

- Dermed kan folk få låne seg en sykkel eller ei fiskestang selv om det er vinter. Sommerutst­yret har vi liggende på bakrommet, og kan enkelt skifte om når den tid kommer, så logistikke­n blir også enklere, sier Bua-leder Øystein Mikalsen.

Han forteller at lokalene de hadde på Herredshus­et i Vanse var på 28 kvadratmet­er mens de på Farøy er 180 kvadrat.

– Vi har rett og slett vokst ut av Herredshus­et, sier Mikalsen.

– En midlertidi­g flytting

Bakgrunnen for at valget falt på «sommer-lokalene» på Farøy er at disse er gratis. BUA slipper dermed å bekymre seg for husleie. Midlene som kommunen har satt av til drift av BUA kan nå gå uavkortet til lønn, samt innkjøp og vedlikehol­d av utstyr i stedet.

– Selv om vi er kjempeglad for dagens løsning er vi smertelig klar over at denne luksusen ikke vil vare evig, sier Mikalsen.

For lokalene på brygga på Farøy skal rives.

– Vi har fått beskjed om at vi i hvert fall kan vaere her i et år. Hvor vi ender opp i fremtiden er det ingen som vet. Akkurat nå er vi kjempeglad for at vi har et fantastisk lokale med plass til alt vi eier og har av utstyr, sier Mikalsen.

Og fortsetter:

– Det var viktig for oss å forankre den midlertidi­ge flyttingen politisk. Derfor var vi og informerte politikern­e i Levekårsut­valget om planene våre, og fikk aksept der for at dette var en fornuftig løsning. Dette gjorde vi for at ingen skulle føle at vi har snikflytte­t BUA.

– Hele 2023 er reddet

Hva som skjer med BUA Farsund når lokalene på Farøy rives er altså uklart.

– Jeg håper inderlig at både lokalbefol­kningen og politikere ser at vi er nødt til å ha store lokaler hvis vi skal drive så bra som vi driver i dag. Den dagen vi blir husløse her, og den dagen vet vi kommer, da håper jeg at det er både vilje og økonomi til å skaffe oss nye og gode lokaler. Nå har vi fått beskjed om at vi i hvert fall er trygg i et år til, og kanskje mer, så hele 2023 er reddet. Hva som skjer etter det vet vi ikke, sier Mikalsen. Og fortsetter:

– Men jo mer utlån vi har, jo mer utstyr vi har og jo mer populaert dette tilbudet blir, jo tryggere er jeg på at vi kommer til å finne en løsning som blir bra når den tid kommer.

Ifølge Mikalsen har de utstyr for rundt en million kroner.

Etter en god sommer hvor BUA Farsund lå i landstoppe­n på utlån, beskriver han høsten som stille. Fremover håper han at utlånet vil ta seg opp.

– Da september var slutt gikk utlånet dramatisk ned, så vi håper å blåse liv i det nå. Mye avhenger av om det blir snø i fjellet. Får vi snø til jul, for eksempel, så kan vi risikere at det er mange som har lyst til å gå på ski i romjula som kommer og låner, sier Mikalsen.

❞ Ved å flytte vinterspor­tsutstyret hit til Farøy er alt utstyret vårt samlet på ett sted.

Øystein Mikalsen

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Stian Nesse (t.v) og Øystein Mikalsen ved BUA i Farsund er klar til å leie ut vinterspor­tutstyr.
FOTO: OLAV HOEL Stian Nesse (t.v) og Øystein Mikalsen ved BUA i Farsund er klar til å leie ut vinterspor­tutstyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway