Lister

To nye aktører med gavetre

I år er det to nye aktører som er med i gavetreord­ningen i Farsund, nemlig Larsens Bakery i Vanse og Farsund Fjordhotel­l.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Vi gjør en ny vri i år, og er så heldige å ha fått med Farsund Fjordhotel­l og Larsens Bakery, hvor det nå er plassert ut gavetre. Og det har allerede begynt å komme gaver, sier Tone Braekken fra Lista Røde Kors.

– Jeg synes det er en stor aere å få vaere med på dette, sier Karin Nysted på vegne av Farsund Fjordhotel­l.

Samarbeid

Innsamling­en er i første rekke et samarbeid mellom Lista

Røde Kors og Frelsesarm­een i Farsund.

– Det er Røde Kors som promoterer og henter ut gavene, og gir dem videre til Frelsesarm­een, som organisere­r utdelingen, siden de har et system på det, opplyser Braekken.

– De gavene vi får inn her kommer på toppen av det Frelsesarm­een ellers deler ut, fortsetter Braekken.

Større behov for hjelp

Inger Mosby fra Frelsesarm­een i Farsund sier at de allerede opplever stor pågang av folk som trenger hjelp.

– Det er mer hjelpebeho­v enn det har vaert noen gang, sier Mosby.

Braekken minner om at man ikke trenger å kjøpe så store gaver. Ofte er det bedre å kjøpe mindre, og kanskje flere, sier hun,

Hun understrek­er at hun håper at folk gir så mye de kan.

– Men vi har selvsagt forståelse for at strømmen er dyrere, matprisene har gått opp, og så videre, legger hun til.

– Selv om man ikke har så veldig god råd kan man kanskje klare å gi litt; alt hjelper her, sier hun.

Braekken minner om at de helst vil ha gavene levert innen 15. desember.

– Det har noe med organiseri­ngen å gjøre. Men man kan selvsagt komme med gaver helt fra fram mot jul, så finner vi sikkert en løsning på det, sier han.

Da avisen var på fjordhotel­let fredag ettermidda­g var det allerede kommet noen gaver. Blant annet var det en 10-åring som hadde levert en gave som sannsynlig­vis var ment for en på hans egen alder.

– Det er flott at barn gir gaver til barn. Gavene må vaere nye. Og man kan godt gi toalettsak­er, tegnesaker og andre bruksting. Og igjen, det trenger ikke vaere dyre ting, minner Braekken om.

❞ Det har allerede begynt å komme gaver Tone Braekken

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? I år har det blitt plassert gavetre to nye steder i kommunen. De er nå på Farsund Fjordhotel­l og på Larsens Bakery i Vanse. Fra venstre Inger Mosby (fra Frelsesarm­een), Karin Nysted (Farsund Fjordhotel­l) og Tone Braekken (Lista Røde Kors).
FOTO: BJØRN HOEL I år har det blitt plassert gavetre to nye steder i kommunen. De er nå på Farsund Fjordhotel­l og på Larsens Bakery i Vanse. Fra venstre Inger Mosby (fra Frelsesarm­een), Karin Nysted (Farsund Fjordhotel­l) og Tone Braekken (Lista Røde Kors).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway