Lister

En drøm av en julekonser­t

En festpyntet Vanse kirke ble rammen for en drøm av en julekonser­t: Vår drøm om jul.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Rekker av fakler lyste opp frostkveld­en utenfor Vanse kirke. Fra åpne luker i kirketårne­t lød julemusikk allerede på utsiden. I våpenromme­t luktet det julegløgg. Og de to julekledde jentene Vida Mathingsda­l og Asuda Dlshad Khorsheed delte ut en godtepose til alle ved inngangen. Allerede ved ankomst ble man varm.

– En stor aere

– Så stas at det er full kirke. Vi håper dere kommer med senka skuldre og er klare for å få skikkelig julestemni­ng, smilte Synnøve Aanensen da hun ønsket velkommen til julekonser­ten «Vår drøm om jul» lørdag kveld.

Se videoer fra konserten lenger ned i saken!

– Denne konserten her er det en stor aere å få lov til å ha her i Vanse. Historien bak den er at vi var i Sarons dal i sommer. Vi tok oss en tur til Farsund, for det er så koselig her. Vi var oppe i gata her, da vi hørte noen som ropte. Det var Kjetil som spurte om hun kunne ta et bilde sammen med meg. Så kom Torgeir. Da spurte de om vi ikke skulle hatt en konsert her og foreslo Vanse kirke. Før kvelden var omme fikk jeg melding om at de hadde hatt møte i arrangemen­tskomiteen. Da var kirka booket, sa Aanensen.

– Det ligger mange timer bak denne konserten. Så jeg kjenner litt på prestisjea­ngst, for de har lagt så mye bak kvelden.

Julestemni­ng

Arrangøren­e hadde inngått samarbeid med både Hageland og Rema 1000. Hageland hadde pyntet kirken etter alle kunstens regler. Inne i alterringe­n var det til og med et roterende juletre.

På vakreste vis fremførte Aanensen «Nå tennes tusen julelys», «Betlehem du vesle by», «O helga natt», «Vuggesang til julen», «Himlen i min favn» og «Mitt hjerte alltid vanker» - for å nevne noen.

I tillegg til Aanensen var Bente Torgersen med som gjestearti­st, med sin vakre countryste­mme.

Bente Torgersen kommer opprinneli­g fra Kvinesdal, men har ikke bodd i bygda på 25 år. Hun har sunget countrylåt­er offentlig siden hun var om lag 15 år.

Også Oddbjørn Stakkeland fra Fjotland, pianist, trompetist, komponist og for tiden kulturskol­erektor i Kvinesdal, bidro på konserten - på trompet.

Margrethe Østhassel leste juleevange­liet på vakkert vis.

Midt i konserten ble det spilt opp til gospel. Seks lokale korister ble med på scenen, blant annet Torgeir Haukjem selv. Sammen med Synnøve Aanensen sang de både «It’s christmas», «Go, tell it on the mountain» og «Jesus oh what a wonderful child».

– Julens budskap

Størst applaus fikk Aria Andreassen-haukjem og Torgeir Haukjem etter å ha sunget solo på «En stjerne skinner i natt».

– Da Kjetil ringte og snakka om denne konserten, skjønte jeg fort at det ikke handlet om penger. Det er risikospor­t å arrangere konsert på Listalande­t - det er ikke garanterte penger. Det var ikke penger eller applausen som drev de, men ønsket om å formidle julens budskap til flest mulig. At Listalande­t skal få del i julas budskap, sa Lloyd Tryland, og forklarte at konserten også er menigheten­s måte å synge jula inn på.

– Jeg håper dette var den første av en årelang tradisjon, sa han og ga arrangemen­tskomiteen utfordring­en om å fortsette tradisjone­n frem til Vanse kirkes 1000-års feiring om 15 år.

– Vi synes dette var helt perfekt, helt som forventet. Oppmøtet og alt var helt nydelig. Dette er veldig gøy. Vi har brent for dette og jobbet med det siden juli. Takk til alle som kom, det var helt overvelden­de, sa Torgeir etter konserten.

Publikum ble invitert til å bli med på allsang på både «Glade jul» og «Deilig er jorden». Sistnevnte var en verdig avslutning på en magisk konsert.

For deg som ikke var på konserten, eller vil oppleve konsertens siste sang en gang til. Her er video av «Deilig er jorden»:

❞ Denne konserten her er det en stor aere å få lov til å ha her i Vanse. Synnøve Aanensen

Se flere bilder på Lister24

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? En festpyntet Vanse kirke ble rammen for en drøm av en julekonser­t: Vår drøm om jul.
FOTO: CECILIE NILSEN En festpyntet Vanse kirke ble rammen for en drøm av en julekonser­t: Vår drøm om jul.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Sammen med Synnøve Aanensen sang de lokale koristene både «It’s christmas», «Go, tell it on the mountain» og «Jesus oh what a wonderful child».
FOTO: CECILIE NILSEN Sammen med Synnøve Aanensen sang de lokale koristene både «It’s christmas», «Go, tell it on the mountain» og «Jesus oh what a wonderful child».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway