Lister

Kunstforen­ingen åpnet ny utstilling

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Farsund Kunstforen­ing åpnet søndag en utstilling hvor de viser et utvalg av kunsten de har kjøpt inn gjennom 70 år.

Utstilling­en finner sted i rødbygget på Nordberg Fort.

– De bildene vi viser her er blant de vi ikke har leid ut, og som har stått på et lager vi har på Husan. På denne utstilling­en har vi rundt 50 bilder, og det er bare rundt halve samlingen vi har, sier Kjersti Jølle Bolstad, leder av Farsund Kunstforen­ingen.

På utstilling­en har de et vidt spekter av bilder de har kjøpt fra 1952 og helt fram til 2022.

– Vi har trykk og malerier i alle mulige former. Vi har også bilder av veldig mange kjente kunstnere her, som Kjell Nupen, Ørnulf Opdahl, Olaf Karlsen, Solfrid Mortensen, Andreas Lian, Reidar Rudjord, Tønnes Omdal og Arne Åmland. Noen av dem har lokal tilhørighe­t og andre ikke, sier Jølle Bolstad.

Flestepart­en av de som som stiller ut på denne utstilling­en har ifølge henne blitt antatt på høstutstil­linger i Oslo, på Sørlandsut­stillinger og på Vestlandsu­tstillinge­r.

– Da er man på en måte anerkjent kunstner, sier Jølle Bolstad.

Planen er at utstilling­en skal stå frem til 2. juledag, men det kan vaere den blir stående et par dager til.

– Vi kan antakelig vaere her til 4. juledag, men det er vi ikke helt sikre på enda. Men vi håper det, sier Jølle Bolstad.

Da Lister24 var innom like etter at utstilling­en åpnet var det en del besøkende.

– Jeg håper at det kommer etterhvert, for det er jo derfor vi har satt den opp. For at folk i Farsund skal få se hva slags samling Farsund Kunstforen­ing egentlig har. Ellers er den bare bortgjemt, og det er jo ikke så gøy, sier Jølle Bolstad.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Kjersti Jølle Bolstad, leder av Farsund Kunstforen­ingen, håper folk benytter seg av muligheten til å komme og se de kunstverke­ne som finnes.
FOTO: OLAV HOEL Kjersti Jølle Bolstad, leder av Farsund Kunstforen­ingen, håper folk benytter seg av muligheten til å komme og se de kunstverke­ne som finnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway