Lister

Jubler for oppholdsti­llatelse

Frisøren Husham, som driver egen frisørsalo­ng i Farsund, har når fått oppholdsti­llatelse i Norge.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Jeg fikk beskjeden i dag og er veldig, veldig glad og takknemlig. Jeg vil gjerne takke alle som har støttet meg. Jeg har nesten ikke ord, sier en tydelig rørt Husham Abdulwahid Mohsin.

Han sier at han er heldig som bor i Farsund.

– Og nå kjenner jeg nesten alle som bor i byen, og de kjenner meg, vektlegger han.

Han sier at han fortsatt vil bo og jobbe i Farsund, og forteller at han har mange kunder, og at det kan bli lange arbeidsdag­er.

Behandlet for kreft

Husham har vaert her siden 2015, og siden den gang blant annet fått behandling for blodkreft. Den er han nå kvitt.

– Jeg blir i Farsund. I tillegg til flotte mennesker og fin natur har jeg også mitt levebrød her, slår Husham fast med et fornøyd smil.

Kona hans, Ellen Lisbeth Sollie Husham, har også flyttet til Farsund.

– Foreløpig pendler jeg mellom Farsund og Arendal. Men tanken er at jeg skal prøve å få en jobb her, sier hun, og fortsetter:

– De siste ukene har vaert tøffe, men da jeg fikk høre at Husham fikk opphold var det som å få den beste julepresan­gen jeg noen gang kunne har fått. I år blir en en fin jul, sier hun.

Litt i tvil

Støttespil­leren og frisørkund­en Morten Egerhei var for noen uker siden med å ta initiativ til en underskrif­tskampanje til støtte for at Husham skulle få bli. Han visste ikke at Husham hadde fått innvilget oppholdsti­llatelse da avisen ringte mandag formiddag.

– Er det sant? Det var en fantastisk nyhet og få, rett og slett kjempegøy. Jeg må innrømme at jeg var litt i tvil om at UDI ville snu, men det gjorde de altså, sier Egerhei.

Han ønsker ikke å påta seg mye av aeren for dette, men innrømmer at han bidro til å få «snøballen» til å rulle.

– Jeg var bare med å sette det i gang, ellers jeg ikke gjort så mye, sier han.

På spørsmål om hva han tror støttespil­lere som han har betydd, svarer Egerhei:

– Det er vanskelig å si, men etter hvert engasjerte det seg veldig mange, også noen relativ «store bamser». Det har nok hjulpet, sier han.

Han forteller at bakgrunnen for at han tok initiativ til kampanjen var fordi han ble opprørt da han fikk beskjed om det han beskriver som en arbeidsom og viktig bidragsyte­r som Husham skulle sendes ute av landet. Etter hvert ble det jo veldig mange som engasjerte seg i saken, sier Egerhei.

Endret bostedsadr­esse

Hushams advokat, Jan Magne Birkeland, opplyser at en viktig grunn for at Husham fikk innvilget oppholdsti­llatelse er at kona nå har endret bostedsadr­esse fra Arendal til Farsund.

– Det er jo kjempefint at han har fått opphold, men jeg synes UDI kunnet gitt ham det i den forrige behandling­en av saken, mener advokaten.

Ifølge Birkeland var svaret fra UDI som forventet.

– Jeg har jobbet med denne saken i noen år nå. For meg er det hyggelig at man treffer et riktig vedtak, sier advokat Jan Magne Birkeland.

❞ Jeg vil gjerne takke alle som har støttet meg. Husham Abdulwahid Mohsin

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Husham Abdulwahid Mohsin og hans kone Ellen Lisbeth Sollie Husham kunne endelig juble for at førstnevnt­e fikk oppholdsti­llatelse i Norge.
FOTO: BJØRN HOEL Husham Abdulwahid Mohsin og hans kone Ellen Lisbeth Sollie Husham kunne endelig juble for at førstnevnt­e fikk oppholdsti­llatelse i Norge.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Her er det Kristian Sudland som blir klippet av Husham.
FOTO: BJØRN HOEL Her er det Kristian Sudland som blir klippet av Husham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway