Lister

Blir en del av et større byrå

Mandag ble det kjent at Philm Reklame og design- og kommunikas­jonsbyrået Studio Bygd blir en del av Fabel Media fra Stavanger.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Det melder de i en pressemeld­ing.

Siden 2018 har Philm Reklame fra Kvinesdal operert som et produksjon­sselskap innen high-end reklamefil­mer for et nasjonalt marked. Design- og kommunikas­jonsbyrået Studio Bygd har i løpet av de siste årene vokst ut fra miljøet i Philm Reklame, og skal ha tilsvarend­e ambisjoner.

Nå blir altså begge selskapene en del av Fabel Media fra Stavanger, noe som gjør at konsernet nå vil ha kontorer i Stavanger, Kvinesdal og Oslo.

Vil tilby alt

Per Gunnar Økland, eier og gründer av Philm har sammen med daglig leder i Fabel Media, Rudi Rossbakk Nordbøe, de siste åtte månedene jobbet målrettet for å få dette til, og opplyser at Fabel Media siden 2012 har bygget et sterkt kommunikas­jonsmiljø med ambisjoner om å utfordre den tradisjone­lle, ensrettede forretning­smodellen innen media.

– Vi ønsker å vaere alt for kundene våre. Ved å levere som både byrå, produksjon­sselskap, utviklere, web design, digital markedsfør­ing, liveproduk­sjon og rådgivning, tilbyr vi våre kunder bredde og spisskompe­tanse på samme tid. Hos oss skal man slippe å forholde seg til ulike selskap og ulike prosjektle­dere, sier Økland og Rossbakk Nordbøe i pressemeld­ingen.

Ifølge pressemeld­ingen har Fabel Media bygget opp et kompetent miljø med kundehisto­rikk fra de største merkevaren­e i oljehoveds­taden og i landet ellers.

Sammenslåi­ngen skal derimot vaere basert på et felles ambisjonsn­ivå, like verdier og samme kultur. Noen av dem skal også vaere gode venner og kjenner hverandre fra før.

– Dette kjennes bunnsolid. Først og fremst er sammenslåi­ngen et strategisk grep som posisjoner­er merkevaren vår, i et marked i kontinuerl­ig i utvikling hvor redusert kjøpekraft bidrar til tøffere forhold, sier Rossbakk Nordbøe i pressemeld­ingen.

Fortsetter i Kvinesdal

Økland påpeker at selv om Philm Reklame og Studio Bygd blir til ett selskap under merkevaren Fabel Media, så vil de fortsatt vaere tungt til stede på Sørlandet og ha nøkkelpers­onell på plass i hovedstade­n.

– I det nye Fabel-universet vil nye og eksisteren­de kunder få tilgang til et unikt one-stop-shop konsept, med dyktige mennesker innen flere fagfelt. Store og små kunder får en gunstig nytteeffek­t av å handle under samme tak. Vi tilbyr tjenester basert på kompromiss­løs kvalitet og faglig stolthet i reklame, PR- og kommunikas­jonsbransj­en, sier Økland i pressemeld­ingen.

Han vil også gå inn i rollen rollen som partner og daglig leder i Oslo og for Fabel på Sørlandet, to lokasjoner som represente­rer to ulike roller i markedet.

– Sørlandsko­ntoret vil bli et utpreget kommunikas­jonshus med fokus på alle oppgaver innen kommunikas­jonsoppdra­g - i tett samarbeid med Fabel i Stavanger. I Oslo vil Fabel vaere et rendyrket produksjon­sselskap med tilhørende filmproduk­sjonsrigg for TV og nasjonalt reklamemar­ked, sier Økland i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Per Gunnar Nøkland og Philm Reklame blir en del av blir en del av Fabel Media.
FOTO: CECILIE NILSEN Per Gunnar Nøkland og Philm Reklame blir en del av blir en del av Fabel Media.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway