Lister

Klar for å øke produksjon­en

Halvannet år etter God Middag startet i Handelspar­ken i Lyngdal bytter de lokale for å øke produksjon­en.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

- Det er dette som har vaert planen hele tiden, sier daglig leder Helge Tislavoll.

Tislavoll er glad for å endelig kunne åpne dørene til det nye lokalet på Kvavik. Her har bedriften nå fått klart kjøkken på 300 kvadratmet­er.

Måtte utsette planene

I 2021 startet Tislavoll pop upkaféen God Middag i Handelspar­ken, men forlenget leien for å videreutvi­kle konseptet. Dermed ble det drevet videre og nå fikk selskapet endelig realisert åpningen av det nye produksjon­skjøkkenet.

– Vi skulle jo åpne dette tidligere, men så ble det utsatt. Vi har jo hatt en korttidsko­ntrakt på lokalet i handelspar­ken for å komme i gang med God Middag. Og etter nå ett og et halvt år så ser vi at kjøkkenet er blitt ferdig. Nå blir vi endelig operative på kjøkkenet vi skal vaere på, sier Tislavoll.

– Da blir det takeaway så man kan komme og hente middag i vårt hentelokal­e på Kvavik, tilføyer han.

Han forteller at i motsetning til lokalet i Handelspar­ken vil det nå ikke vaere sitteplass­er, kun take-away. Derimot har de nå kapasitete­n til å lage middag for 500 til 1000 personer eller mer, ifølge Tislavoll.

Utdanne kokker

Produksjon­skjøkkenet ble ferdig i august, men i høst har de drevet testkjørin­g. Den offisielle åpningen for lokalet blir i januar.

– Men nå er vi så sikre på driften at vi nå ønsker å kjøre i gang det på Kvavik for fullt. Og det er jo det som har vaert intensjone­n vår hele tiden - god mat til mange personer, og med et stort produksjon­skjøkken så vil vi kunne gjennomfør­e dette på en trygg og sikker måte.

– Dette gleder vi oss veldig til. Nå får vi brukt kjøkkenet til akkurat det vi ønsker. Det er jo for det første produksjon­skjøkken, men for det andre er det jo et verktøy for kokkefaget. Det har jeg hele tiden vaert tydelig på at jeg ønsker at det skal vaere et verktøy for at vi skal kunne utdanne kokker. Vi skal kunne bruke det til å prøve ut nye retter og vaere litt sånn i fremover tid da. Pakke på fornuftige måter så kunden synes det blir spennende og pent og smaker godt.

❞ Det er dette som har vaert planen hele tiden Helge Tislavoll

 ?? FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM ?? God Middag har endelig åpnet produksjon­skjøkkenet på Kvavik som har vaert planen hele tiden.
FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM God Middag har endelig åpnet produksjon­skjøkkenet på Kvavik som har vaert planen hele tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway