Lister

- Jeg rotet det til i knebøy

Carl Petter Sommerseth var fornøyd med å ta sølvet i markløft, men «den strenge dømmingen» i knebøy ødela sjansene hans for en Em-medalje sammenlagt.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg rotet det til i knebøy. Samtidig var det mye strengere dømming enn det jeg tidligere har opplevd. Jeg tok 290 kilo i første løftet som ble godkjent. I andre forsøkte jeg meg på 300 kilo, men dommerne mente at jeg var ikke dyp nok og underkjent­e det, sier Carl Petter Sommerseth, og fortsetter:

– På det tredje forsøket måtte jeg sette meg dypere enn det jeg tidligere trengte, men hadde ikke nok krefter til å presse det opp. Jeg var rett og slett ikke sterk nok. Jeg mistet noe av flyten etter de to bommene i knebøy.

Klarte å nullstille seg

I den polske byen Skierniewi­ce, en times kjøretur øst for Warszawa,

hadde den nesten 120 kilo tunge kraftbamse­n fra Lyngdal en aller tiders mulighet til å ta hjem sin første sammenlagt­medalje i et Europamest­erskap.

Etter at han i juni i år tok bronse sammenlagt under Verdensmes­terskapet som ble holdt i Sør-afrika, var manges øyner rettet mot 37-åringen.

Dessverre fikk han ødelagt sjansene for en sammenlagt­medalje med de to underkjent­e løftene i knebøyene.

– Hadde jeg fått godkjent 300 i knebøy, hadde jeg vaert med i medaljekam­pen sammenlagt. Heldigvis klarte jeg å holde fokus, og var med å kjempe om medalje i benkpress etter at jeg hadde tatt 212,5 kilo. Dessverre hadde jeg ikke en sjanse på å ta 217,5 som kunne gitt medalje i øvelsen, sier han, og fortsetter:

– Jeg klarte å nullstille meg foran favorittøv­elsen markløft. 357,5 kilo var nok til sølvet i øvelsen, men jeg hadde planer om å utfordre europareko­rden på 375 kilo, som en engelskman­n klarte å ta, forteller Sommerseth.

30 kilo opp til bronsen

Med 860 kilo sammenlagt etter serien 290 i knebøy, 212,5 i benkpress og 357,5 kilo i mark, ble lyngdølen nummer fem, under 30 kilo fra en plass på pallen.

Briten Kieran Gray tok gullet sammenlagt.

Sommerseth­s neste store oppgave er Reykjavik Internatio­nal Games i januar.

❞ Jeg var rett og slett ikke sterk nok Carl Petter Sommerseth

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Carl Petter Sommerseth var fornøyd med sølvet i markløft, men prestasjon­en i knebøy ødela medaljesja­nsene hans sammenlagt.
FOTO: TORREY ENOKSEN Carl Petter Sommerseth var fornøyd med sølvet i markløft, men prestasjon­en i knebøy ødela medaljesja­nsene hans sammenlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway