Lister

Starter opp snøkanonen­e

- JULIE JOHANSEN, LINDESNES

Skisentren­e i Åseral starter opp snøkanonen­e for sesongen. Nå belager de seg på åpning i romjulen.

Denne uken starter samtlige av skisentren­e i Åseral opp snøproduks­jonen. Lovnader om en lengre periode med kulde gir håp for en god vinterseso­ng i bakken.

– Planen er å produsere masse snø, men vi må tenke litt på kostnader til tross for strømstøtt­e fra kommunen. Vi vurderer ting litt annerledes i år kontra tidligere år, sier Lasse Liestøl ved Bortelid skisenter.

Foreløpig er det kun mellom fem og ti centimeter snø som har lagt seg på Bortelid. Det er ikke nok for at det er liv laga i alpinbakke­n.

– Det er hvitt her, men bare akkurat. Fjellparke­n har kjørt opp langrennsl­øyper, men i bakken trenger vi litt mer snø. Vi har planlagt åpningen vår til andre juledag, hvis vaeret holder seg bra nok til det, sier Liestøl.

Derfor skrudde senteret på snøkanonen­e allerede tirsdag ettermidda­g.

På Ljosland har de vaert noe heldigere med snøfallet den siste tiden.

– Fra cirka 750 meters høyde ligger det 30–40 centimeter snø. Så i helga har vi kjørt opp langrennsl­øyper på 1,7 mil totalt, sier Gunvor Ljosland, daglig leder på Ljosland skisenter.

Skisentere­t har allerede satt snøkanonen­e i sving. I likhet med Bortelid, satses det på sesongåpni­ng andre juledag.

– Vi gleder oss til å komme i gang igjen, og håper det blir en bra sesong, sier Ljosland.

Eikerapen alpinsente­r har også startet smått med snøproduks­jonen. Der har det heller ikke lagt seg mer enn fem til ti centimeter snø. Ifølge Odd Halvard Kjellby, daglig leder på alpinsente­ret, må det vaere rundt 30 centimeter før bakken tas i bruk.

 ?? FOTO: JON KRISTIAN LJOSLAND ?? På Ljosland er snøproduks­jonen allerede i gang.
FOTO: JON KRISTIAN LJOSLAND På Ljosland er snøproduks­jonen allerede i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway