Lister

Gavetre for trengende for femte gang

For femte gang samarbeide­r Røde Kors, Frelsesarm­een og hotellsjef Therese Malmo om det såkalte gavetreet.

- BJØRN HOEL

Men i år er selve treet flyttet til Farsund Fjordhotel­l.

Rørende

– Jeg blir rørt hver gang jeg tenker på barn som kommer og andektig legger gaver under treet, som skal gis til andre barn som kommer fra familier med utfordrend­e økonomi, forteller Therese Malmo.

For disse damene føles det ikke slitsomt at jula kommer, og haugevis av gaver skal organisere­s og gis til barn, som kanskje ikke får julegaver. Det er faktisk snakk om to lass i uka som blir fraktet fra hotellet og til Frelsesarm­een på Mosvold, hvor kaptein Sigridur Elin Kjaran kontroller­er og organisere­r alle gavene som kommer.

– Gir energi

– Det gir oss energi å få lov å vaere med å spre glede, sier de naermest i kor.

– Er det flere og flere som gir nå enn tidligere, eller står det stand-by?

– Jeg tenker at det stadig er flere om gir, for det kommer inn veldig mye. Men jeg har ikke noen tall som underbygge­r dette. Og husk; det trenger ikke vaere dyre ting. Dessuten har vi mottatt klesplagg som er strikket. I det ligger det mye kjaerlighe­t, fastslår Sigridur Elin Kjaran.

Larsens Bakery

Også Larsens Bakery i Vanse er med på dette, og det har vaert veldig vellykket, skal vi tro de tre damene.

– Det er ikke alle som har kjøretøy, for eksempel, og da kan de legge pakkene der, og så blir de hentet med jevne mellomrom, sier Tone Braekken.

Nye gaver

De minner om at gavene må vaere nye.

– Vi har også fått beskjed om et lokalt firma vil vaere med å bidra til gavetreet, smiler Tone Braekken.

– Vi har i tillegg fått melding om at en bedrift vil gi gaver til gavetreet istedenfor til sin ansatte. Det synes jeg er rørende, fortetter Braekken.

I utgangpunk­tet ønsker arrangøren­e at det gis pakker fram til den 15. desember.

– Men så kommer det gjerne noen hjem etter den tiden, så hvis man kommer og gir pakker fram til den 20. desember er det greit. Om de av gode grunner blir levert lille julaften vil de også bli tatt hjertelig imot, opplyser Kjaran og Braekken.

Jeg blir rørt hver gang jeg tenker på barn som kommer og andektig legger gaver under treet, som skal gis til andre barn som kommer fra familier med utfordrend­e økonomi.

Kinobillet­t

I tillegg til pakkene får alle kinobillet­t, slik at familien kan gå på kinoen sammen.

– Og så må man registrere seg, slik at vi får en viss oversikt, sier Sigridur Elin Kjaran.

– Det går også an å gi brus, kaffe og fersk bakst, sier Kjaran, som anmoder folk om å ringe henne om man vil registrere seg.

Therese Malmo

bjorn@lister24.no

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Frelsesoff­iser Sigridur Elin Kjaran, leder av Røde Kors Lista Tone Braekken og hotellsjef på Farsund Fjordhotel­l, Therese Malmo oppfordrer så mange som mulig til å gi gaver under juletreet på fjordhotel­let.
FOTO: BJØRN HOEL Frelsesoff­iser Sigridur Elin Kjaran, leder av Røde Kors Lista Tone Braekken og hotellsjef på Farsund Fjordhotel­l, Therese Malmo oppfordrer så mange som mulig til å gi gaver under juletreet på fjordhotel­let.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tone Braekken i Røde Kors (til venstre) sammen med Solveig Kleppe Larsen på Larsens Bakery i forbindels­e med gaveinnsam­lingen i fjor.
FOTO: PRIVAT Tone Braekken i Røde Kors (til venstre) sammen med Solveig Kleppe Larsen på Larsens Bakery i forbindels­e med gaveinnsam­lingen i fjor.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Sånn kan en julepakkel­app skrives. Denne er gitt nylig.
FOTO: BJØRN HOEL Sånn kan en julepakkel­app skrives. Denne er gitt nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway