Lister

Ansatte reagerer på effekter på kommunale kontorer

Er det ok med et lite Israels-flagg på kontoret? Eller hva med et Pride-flagg eller effekter for et politisk parti?

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det skal arbeidsmil­jøutvalget i Lyngdal kommune nå ta offisielt stilling til.

– Årsaken til at saken kommer opp er at noen ansatte har meldt tilbake at de kan oppleve det som provoseren­de hvis andre kolleger har utsmykket sine kontorer på en måte som er i strid med egne synspunkt og verdier. Da kan dette vaere en grei sak å ta opp i arbeidsmil­jøutvalget, sier saksbehand­ler og personalrå­dgiver i Lyngdal kommune, Ida Marie Meland Eikebrok til Lister.

Personlig preg

Saken er satt på sakskartet til arbeidsmil­jøutvalget, som skal diskutere den førstkomme­nde tirsdag. Det foreligger ikke noe forslag til vedtak, men det heter følgende i saksutredn­ingen:

– Det gjelder kontorene vi bruker som ansatte i Lyngdal kommune. Hvor mye personlig preg kan vi ha på kontorene (Pride-flagg, Israels-flagg)? Dette er tema som det er mange meninger og holdninger om, og det kan fort bli reaksjoner. Vi har besøk på våre kontorer av ansatte, pårørende og innbyggere, pekes det på.

I dag finnes det ingen retningsli­njer for hvordan de offentlige kontorene i kommunen smykkes ut eller hvor mye personlig preg den enkelte kan sette på arbeidspla­ssen sin.

– Det er ikke snakk om mange, men vi har fått to-tre henvendels­er på disse tingene, om at det er ønskelig at kommunen har regler for dette. Det er ansatte i kommunen som ergrer seg og lurer på om det er lov

med ulike effekter på kontorene. Det ulmer litt. Bakgrunnen er at de ikke selv er enig i standpunkt­ene som effektene symboliser­er, forklarer Meland Eikebrok.

- Ingen regler

Lyngdal kommune har i overkant av tusen ansatte. Det er langt fra alle som har egne kontorer, men kommunens personalrå­dgiver opplyser at noen sitter i arbeidsfel­lesskap mens flere deler arbeidsrom med andre.

– Kommunen har regler for mye annet. For eksempel er det ikke lov å spørre verken om religion eller legning i jobbinterv­ju. Men kontorene hvor folk

jobber er det ingen regler for, sier hun.

Selv er hun medlem av et interkommu­nalt nettverk for helse, miljø og sikkerhet, som møtes jevnlig flere ganger i året.

– Den perioden jeg har sittet der har ikke dette med personlig preg på offentlige kontorer vaert noe tema andre steder. Jeg vet ikke om andre kommuner som har retningsli­njer for dette, sier Ida Marie Meland Eikebrok.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Er det akseptabel­t med for eksempel et Pride-flagg på kommunale kontorer i Lyngdal? Det skal arbeidsmil­jøutvalget i kommunen diskutere. Dette bildet er tatt av rådhuset i Lyngdal.
FOTO: TOM ARILD STØLE Er det akseptabel­t med for eksempel et Pride-flagg på kommunale kontorer i Lyngdal? Det skal arbeidsmil­jøutvalget i kommunen diskutere. Dette bildet er tatt av rådhuset i Lyngdal.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? På bakgrunn av innspill fra kommunalt ansatte har Lyngdal kommunes personalrå­dgiver Ida Marie Meland Eikebrok, som også er sekretaer for arbeidsmil­jøutvalget, fremmet en sak om retningsli­njer for personlig preg på kommunale kontor.
FOTO: TORREY ENOKSEN På bakgrunn av innspill fra kommunalt ansatte har Lyngdal kommunes personalrå­dgiver Ida Marie Meland Eikebrok, som også er sekretaer for arbeidsmil­jøutvalget, fremmet en sak om retningsli­njer for personlig preg på kommunale kontor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway