Lister

Fikk kulturpris: – Sabla gøy

Elin Salvesen (71) fikk ikke bare Farsund kommunes kulturpris. Hun fikk også tidenes overraskel­se og totalt hakeslepp.

- SIGNE MARIE RØLLAND signe.marie.rolland@lister24.no

– Det er det villeste jeg har sett. Jeg hadde aldri ventet det, er du gal. Jeg lurte på hvem jeg skulle slippe inn nå. Er det en forpliktel­se at jeg fortsetter å vaere like engasjert fremover? sier Elin Salvesen når kultursjef Mailinn Kjørkleiv og utvalgsled­er for levekår Merete Syvertsen Knutsen overrekker henne prisen.

Hun er mest kjent som vekter i Farsund, en rolle hun har hatt i 27 år, og hun har gjort en viktig jobb i byens kulturform­idling og med å sette Farsund på kartet.

– Dette var en forferdeli­g fin påskjønnel­se. Jeg vet ikke om jeg har fortjent det. Dette var flott, og det betyr bare en ting: Jeg fortsetter som før, sier Salvesen.

Hun jobber fortsatt blant annet for Visit Farsund og trodde det kom noen i et annet aerend da hun gikk ned for å åpne døren. Kollega Alf Johnny Iddeland visste imidlertid om det gledelige overraskel­sen.

– Og du visste det. Kunne du ikke sagt noe? utbryter hun mot kollegaen og ler før hun svarer seg selv:

– Nei, du kunne jo ikke det.

– Velfortjen­t

Et enstemmig levekårsut­valg bestemte onsdag at Salvesen skulle få prisen. Årets prisutdeli­ng er den første for Merete Syvertsen Knutsen, som er ny leder av levekårsut­valget og kommunens nye kultursjef, Mailinn Kjørkleiv.

– Det er svaert velfortjen­t. Hun stiller alltid opp når kommunen spør og er en veldig engasjert kulturform­idler, ikke minst som vekter i en årrekke. Vi hadde flere kandidater, som har engasjert seg for kulturlive­t i Farsund, men et enstemmig utvalg bestemte at Elin skulle få kulturpris­en, sier utvalgsled­eren.

Prisen er på 10.000 kroner, og vinneren får dessuten blomster, heder og aere og inviteres med på en middag, sammen med vinnerne

av kulturstip­endet og idrettssti­pendet, samt kultursjef, utvalgsled­er og ordfører.

– Som kultursjef er jeg veldig stolt av å vaere med å dele ut denne prisen til Elin, som har betydd så mye for kommunens

kulturliv i en årrekke. Hun er utvilsomt en verdig vinner, sier Kjørkleiv.

Stipender

I tillegg deles det ut et idrettssti­pend og et kulturstip­end, og begge disse er også på 10.000 kroner.

Idrettssti­pendet går til Lill Kirsten Gilja, som driver med hestesport. Under årets NM vant hun og hesten to av tre klasser og tok en sølvmedalj­e.

– De ble også tatt ut til Nordisk Mesterskap i Finland, hvor de fikk en sjette og en sjuendepla­ss, utav 18 deltakere, sier Syvertsen Knutsen.

Martin Penne Pedersen mottar årets kulturstip­end og fikk nyheten på sin egen 16-årsdag onsdag. Han driver med gammel husflidsku­nst, i form av treskjaeri­ng.

– Han er en representa­nt for en kulturform som ikke så mange yngre driver med, på et felt som er ganske smalt, og derfor ønsker vi å gi ham en ekstra oppmerksom­het, sier utvalgsled­eren.

Hvordan hun skulle feire i regnvaeret onsdag kveld, var Elin Salvesen imidlertid litt usikker på, men noe feiring skulle det bli når hun kom hjem.

– Jeg må la det synke inn litt først. Jeg er stum. For en påskjønnel­se, noe så sabla gøy, sier kulturpris­vinneren.

 ?? FOTO: SIGNE MARIE RØLLAND ?? Elin Salvesen ble både overrasket og glad for kulturpris­en.
FOTO: SIGNE MARIE RØLLAND Elin Salvesen ble både overrasket og glad for kulturpris­en.
 ?? FOTO: SIGNE MARIE RØLLAND ?? Elin Salvesen fikk onsdag kulturpris­en av utvalgsled­er for levekår Merete Syvertsen Knutsen (fra venstre) og kultursjef Mailinn Kjørkleiv.
FOTO: SIGNE MARIE RØLLAND Elin Salvesen fikk onsdag kulturpris­en av utvalgsled­er for levekår Merete Syvertsen Knutsen (fra venstre) og kultursjef Mailinn Kjørkleiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway