Lister

Snart klare for juleshow

En stor sal stappet med 105 turnere fra 2. til 9. klasse hoppet og trikset rundt onsdag ettermidda­g. De gjør seg nemlig klare til Lyngdal turnforeni­ng sitt juleshow.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

Søndag 3. desember braker det løs i Lyngdalsha­llen. Da skal unge turnere vise seg fra sin beste side for publikum. De vil både slå hjul , danse, løpe og utføre høye saltoer.

Interessen for turn i Lyngdal har vaert stor blant barn og unge, etter at de nye driverne tok over klubben for ett år siden. Idrettsgle­den var stor da de på onsdag øvde seg på triks de skal vise frem på juleshowet.

– Så du at jeg klarte en salto? er det ei av jentene som spør mens hun springer forbi.

Når Lister24 er på besøk i Lyngdalsha­llen, er det treningen til de litt eldre turnerne fra 2. til 9. klasse som står for tur. Da er det både strake bein og høye hopp som blir utført. Før de fremfører sitt show vil de aller yngste turnerne fra tre til seks år ha en opptreden i hallen på showdagen.

Første gang

– Det er første gang vi arrangerer dette juleshowet. Vi arrangerer det fordi ungene skal få vise frem hva de har laert. Vi startet jo opp for bare ett år siden, så dette vil vaere en fin mulighet for turnerne å vise seg frem til familie og venner, forteller leder av Lyngdal turnforeni­ng, Stine Westmoen.

Dette er og første gang hvor alle aldersgrup­pene samler seg for å trene til juleshowet. Det ble derfor mye armer og bein, men etter hvert kom strukturen mer på plass.

– Vi skal ha én trening til. Da har vi hatt to treninger totalt. Vi tar den tiden vi får og det blir som det blir. Det viktigste er at barna koser seg, sier Westmoen.

Loddtrekni­ng

Visjonen til turnforeni­ngen er ifølge lederen at barn og unge skal føle mestring gjennom en allsidig idrett hvor inkluderin­g og mangfold er viktig. Fysisk aktivitet og samhold gir et godt grunnlag for god fysisk og psykisk helse videre i livet.

– Om man velger å komme for å se på showet kan man se frem til å møte glade og aktive barn som liker det de holder på med. Inngangsbi­lletten koster 20 kroner, men vil også gi deg ett lodd til loddtrekni­ng, hvor vinnerne blir annonsert på slutten av showet, forteller lederen.

Lyngdal turnforeni­ng har klart å få samarbeid med flere naeringsfo­reninger som ville bidra med premier til loddtrekni­ngen. Både Kiwi, Bohus, Sport1, Bevare meg vel og Cubus er med, for å nevne noen.

Showet vil starte med dans fra de forskjelli­ge aldersgrup­pene, og så lede over til turning. Flere saltoer og hopp er noe av det man kan forvente.

Lederen nevner også at dersom man tar turen er det en spesiell gjest som vil dukke opp mot slutten av besøket.

Tre av jentene som øver seg på juleshowet er Louise Opsahl (9), Amelia Kathrine Sikveland (9) og Marielle Fidje (10).

– Ser dere frem til showet?

– JA! ropes det i kor fra alle jentene. marlene.nilsen@lister24.no

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Louise Opsahl (9), Amelia Kathrine Sikveland (9) og Marielle Fidje (10) gleder seg til juleshowet 3. desember i Lyngdalsha­llen. Her sitter de i kø for å gjøre både hopp og salto.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Louise Opsahl (9), Amelia Kathrine Sikveland (9) og Marielle Fidje (10) gleder seg til juleshowet 3. desember i Lyngdalsha­llen. Her sitter de i kø for å gjøre både hopp og salto.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Lyngdal turnforeni­ng gjør seg klar til juleshow.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Lyngdal turnforeni­ng gjør seg klar til juleshow.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway