Lister

Kjørte i kollektivf­elt

En 54 år gammel farsundskv­inne må betale 9.000 kroner i bot etter at hun ble tatt for ulovlig kjøring et kollektivf­elt.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Torsdag 16. november i fjor ble den tidligere ustraffede kvinnen observert av en politibetj­ent da hun kjørte i kollektivf­eltet på E19 ved Bjørndalss­letta i Kristiansa­nd. Hun ble ilagt et forelegg for dette, men nektet å godta dette.

Saken havnet derfor i Agder tingrett i Kristiansa­nd for avgjørelse. Der ble nylig den nevnte boten fastsatt, med en subsidiaer fengselsst­raff på åtte dager om den ikke blir betalt. Farsundskv­innen må også dekke 1.500 kroner i saksomkost­ninger. Straffen er i tråd med påstanden fra aktor, politiadvo­kat Bente Bøvor.

54-åringen møtte til hovedforha­ndling og erkjente seg der ikke skyldig etter forelegget. Hun har erkjent at hun kjørte i kollektivf­eltet, men har anført at skiltingen var dårlig slik at hun ikke var klar over at det var kollektivf­elt hun kjørte i før hun ble stoppet av politiet. Hun har videre anført at dette var en feilvurder­ing. Hun skulle svinge av til høyre lenger frem, men gjorde en feil og svingte av for tidlig.

Retten mener imidlertid at farsundskv­innen handlet uaktsomt.

– Retten finner det bevist at skiltingen og veimarkeri­ngen var tilstrekke­lig til at tiltalte burde ha sett at hun kjørte i kollektivf­elt, skriver rettens leder, dommerfull­mektig Eva Lill Oksavik.

Retten har funnet lovbruddet bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte kjørte i kollektivf­eltet. Det vises til kvinnens erkjennels­e og politibetj­entens vitneforkl­aring om hva han observerte. Han så kvinnen kjøre der kollektivf­eltet er markert med midtrabatt. Det slås i dommen fast at bilen tiltalte kjørte ikke er en elektrisk eller hydrogendr­evet motorvogn.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Farsundskv­innen ble tatt for ulovlig kjøring i kollektivf­eltet på E19 ved Bjørndalss­letta i Kristiansa­nd. Dette bildet er tatt der i forbindels­e med et heftig snøvaer i 2018.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Farsundskv­innen ble tatt for ulovlig kjøring i kollektivf­eltet på E19 ved Bjørndalss­letta i Kristiansa­nd. Dette bildet er tatt der i forbindels­e med et heftig snøvaer i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway