Lister

– Overvelden­de interesse

Rundt 250 personer er påmeldt til Naeringsli­vsdagen Lister 2024, som førstkomme­nde torsdag arrangeres på kulturhuse­t i Lyngdal.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi har opplevd en kjempestor interesse. Da jeg telte opp i går kveld (torsdag, journ. anm) var vi naermere 250 påmeldte, og påmeldings­fristen går ikke ut før på mandag. Det synes jeg er fantastisk bra, sier daglig leder Hans Fredrik Grøvan i Lister Naeringsfo­rening.

Han mener at oppslutnin­gen rundt årets naeringsli­vsdag forteller at det er behov for å ha en slik felles arena hvor man kan samles i en tid hvor naeringsli­vet opplever urolige tider, mindre forutsigba­rhet, stigende rente og en urolig verdenssit­uasjon.

– Behovet for en slik samling er nok enda større enn når ting går på skinner, og vi har nok klart å treffe interessen hos naeringsli­vet gjennom de innleggene som skal holdes, og som nok dekker et behov som er mer tydelig når ting er utrygt, sier Grøvan.

– Positivt overrasket – Er du overrasket over responsen?

– Jeg hadde håpet på fullt hus og bra interesse, men slik det har blitt er det en overvelden­de interesse. Jeg er veldig positivt overrasket over at den har vaert så stor som den har vaert i år, noe som er veldig kjekt å registrere når vi først arrangerer noe, sier Grøvan

Kapasitete­n på kulturhuse­t er i utgangspun­ktet 250, men de satser på å finne plass til de som melder seg på innen mandag.

– Det er fortsatt mulig å melde seg på, og vi satser på at det blir smekkfullt, sier Grøvan.

Variert program

Naeringsli­vsdagen Lister 2024 er et samarbeid mellom Lister Naeringsfo­rening og Sparebanke­n Sør. Under torsdagens arrangemen­t

vil Jan Ludvig Andreassen, som er sjefsøkono­m i Eikagruppe­n, komme og fortelle om fremtidsut­siktene, mens Thina Saltvedt, som er sjefsanaly­tiker i Nordea, vil fortelle om deres baerekraft­sprosjekt og Dag Erik Pedersen vil dele sine erfaringer rundt det å bygge et lag.

– Like viktig er derimot å få frem gode og spennende presentasj­oner av lokale prosjekter. I tillegg til de tre nevnte vil Arne Marthinsen presentere muligheter og utfordring­er havvind i Lister kan skape. Smiljana Divjak fra Echfishcir­cle vil også fortelle om deres nye teknologis­ke landbasert­e baerekraft­ige satsing på oppdrett, mens Christiane Skage fra Lister Nyskaping skal snakke om baerekraft og lønnsomhet. Selv skal jeg også snakke om E39utbyggi­ngen og hva dette vil bety for Lister-regionen, sier Grøvan.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Hans Fredrik Grøvan i Lister Naeringsfo­rening er godt fornøyd med responsen i forkant av årets naeringsli­vsdag i Lister.
FOTO: OLAV HOEL Hans Fredrik Grøvan i Lister Naeringsfo­rening er godt fornøyd med responsen i forkant av årets naeringsli­vsdag i Lister.
 ?? FOTO: LISTER NYSKAPING ?? Daglig leder i Lister Nyskaping, Christiane Skage, er blant de som kommer på naeringsli­vsdagen.
FOTO: LISTER NYSKAPING Daglig leder i Lister Nyskaping, Christiane Skage, er blant de som kommer på naeringsli­vsdagen.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Arne Marthinsen vil blant annet fortelle om muligheter og utfordring­er knyttet til havvind.
FOTO: TORREY ENOKSEN Arne Marthinsen vil blant annet fortelle om muligheter og utfordring­er knyttet til havvind.
 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB ?? Dag Erik Pedersen er en av de som kommer til Naeringsli­vsdagen Lister.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB Dag Erik Pedersen er en av de som kommer til Naeringsli­vsdagen Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway