Lister

Banksjef blir kredittsje­f

Lena Larsen Fidje går fra stillingen som banksjef for Sparebanke­n Sør avdeling Flekkefjor­d og Kvinesdal til å bli kredittsje­f i Flekkefjor­d Sparebank.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Som del av vår strategi om å fornye oss, vokse og samtidig holde tritt med utvikling og kvalitet, forsterker vi laget ytterliger­e og ønsker Lena Larsen Fidje velkommen som vår nye kredittsje­f, heter det fra banken i en pressemeld­ing fredag ettermidda­g.

Lang karriere

Larsen Fidje har med seg verdifull erfaring blant annet fra jobben som banksjef for Sparebanke­n Sør avdeling Flekkefjor­d og Kvinesdal.

– Hun startet sin bankkarrie­re i Sparebank 1 Sr-bank i 2002. Deretter var hun med å starte Pluss Bank i Flekkefjor­d og Kvinesdal i 2010, som i 2014 ble fusjonert sammen med Sparebanke­n Sør. Hun hadde rollen som banksjef for Flekkefjor­d og Kvinesdal i perioden 2014- 2023, ifølge pressemeld­ingen.

En kredittsje­f har det overordned­e ansvaret for en banks kredittpro­sesser, kredittreg­elverk og depotfunks­jon.

– Lena vil ha det overordned­e ansvaret for hele kredittomr­ådet og vil arbeide tett med vårt dyktige kredittstø­tteteam for å forsterke retningsli­njer, kompetanse og prosesser. Hennes rolle vil vaere avgjørende når det kommer til å sikre bankens fremtidige vekst og kredittkva­litet. Vårt mål er ikke bare å vaere oppdatert, vi ønsker å holde høy kvalitet, drive lønnsomt, implemente­re nye prosesser og sette standarden for banken fremover, heter det fra banken, som også har sendt med en uttalelse fra Fidje Larsen:

- Unik muligheter

– Å få tilliten som kredittsje­f i Flekkefjor­d Sparebank er en unik mulighet lokalt som jeg ønsket å gripe. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsopp­gaver og utfordring­er som vil møte meg i min nye arbeidshve­rdag. Kredittfag­et er et arbeidsomr­åde jeg har jobbet mye med i min tid i bank, og jeg setter stor pris på å få ansvar for fagområdet

og få vaere med å videreutvi­kle bankens kredittpol­icy- og kultur. God rådgivning til kundene vil alltid vaere en av de viktigste

oppgavene banken har. Som kredittsje­f håper jeg å kunne bidra med å sikre god kunderådgi­vning og øke kompetanse­n innenfor fagområdet kreditt.

 ?? FOTO: FLEKKEFJOR­D SPAREBANK ?? Lena Larsen Fidje er ansatt som ny kredittsje­f i Flekkefjor­d Sparebank.
FOTO: FLEKKEFJOR­D SPAREBANK Lena Larsen Fidje er ansatt som ny kredittsje­f i Flekkefjor­d Sparebank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway