Lister

Kåret til Norges femte beste liveband i 2023

– Vi prøver å gi publikum et show som vi selv ville ønsket å se på konsert .

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Dét sier Henning Sirnes i bandet Kardang. For få dager siden ble det lokale bandet kåret til Norges 5. «feteste live rockeband i 2023» i en stor avstemning på nettstedet Rockman.

Rockman er ifølge egen beskrivels­e «Norges største frittståen­de uavhengige digitale musikkmaga­sin med hovedfokus på rock og metal».

Stor spenning

Alt i alt var over 160 norske rockeband nominert, og det skal ha blitt avgitt 30.000 stemmer i perioden 27. desember til i fjor til 7. januar i år.

Engasjemen­tet har ifølge nettstedet vaert enormt.

– Det ble et meget tett resultat og stor spenning frem til siste slutt blant topp 4-plassering­ene der Kaizers Orchestra til slutt vant avstemming­en tett etterfulgt av rockelegen­dene Åge Aleksander­sen & Sambandet og Backstreet Girls samt Ingenting «hakk i hel», opplyser Rockman. Og på plassen etter; Kardang. – Det føles utrolig å bli nummer 5 i en slik kåring. Det er store navn foran oss , så vi er kjempeforn­øyde, sier Henning Sirnes til Lister24.

Hele Topp 50-listen og mer om kåringen kan du lese her.

Beste liveshow

I februar for snart et år siden, hadde samme nettsted en stor kåring av «Topp 100 norske rockelåter 2022». Også her gjorde Kardang seg bemerket, og endte på 14. plass med «We Ain`t Dead

Yet», som er tittelspor­et på plata de ga ut i 2022.

Denne siste kåringen er altså imidlertid en rangering over hvilke band fans og lesere på nettstedet mener har de aller beste liveshowen­e på små og større scener rundt om. Tydeligvis liker fansen det Kardang leverer.

– Vi prøver å gi publikum et show som vi selv ville ønsket å se på konsert, sier Sirnes.

Ikke noe halvveis

Til sammenlign­ing havnet kjente band som Kvelertak på 10. plass, Oslo Ess på 16. plass, Dumdum Boys på 18. plass og Madrugade på 32. plass.

– Hva er det som gjør at dere skiller dere ut?

– Det er ikke godt å si hva som skiller oss ut, men vi prøver å jobbe godt med låtene før vi slipper de ut til folket og vil ikke gjøre noe halvveis. Vi har også en galning bak mikrofonen som gir alt fra første strofe på konsertene, påpeker Sirnes, som selv trakterer gitar.

Vokalisten han viser til er Ove Wilhelmsen, eller Chris Williams som han kaller seg i bandet. De øvrige medlemmene er Terje Hamar (Terry Hammer) på bass, John Kåre Werdal (Jonkis) på gitar og Fredrik Jansen Gyland (Freddy) på trommer. Sirnes’

bandnavn er Boogie Silver. Medlemmene er fra Flekkefjor­d, Lyngdal og Moi.

Promoterer nytt album

Kardang ble dannet i 2022. Lister24 har fortalt historien bak før:

Ifølge historien, så skal Henning Sirnes og Ove Wilhelmsen ha sittet på puben i Flekkefjor­d og kjedet seg veldig. Praten gikk, og så bestemme de seg for å se om de kunne samle sammen en gjeng og begynne å spille sammen i et nytt band.

– Alle gamle lokale rockeband var borte og alt var bare jazz og ballader. Noe måtte gjøres! ifølge bandet.

Alle fem er kjente navn i det lokale musikkmilj­øet. Sirnes og Hamar har tidligere spilt sammen i Tarquinia, Panhead og Playboys, mens Wilhelmsen og Jansen Gyland har felles fortid i Emathea.

Free Cover, Crazy Nights, Heltan, Nobody’s Darling, Nobodies, Metalworx, Guardians Of Time og Heatseeker­s er andre band mennene har stått på scenen med. Men nå er altså søkelyset rettet mot Kardang.

Vi har også en galning bak mikrofonen som gir alt fra første strofe på konsertene.

– Hva er planen for 2024?

– Planen for 2024 er å fortsatt promotere vårt nye album «Rizky Biznizz». Spille mest mulig konserter. Plata har høstet kanon kritikker verden over, sier Henning Sirnes og legger til at interesser­te veldig gjerne kan følge ferden deres på Spotify, Youtube og Facebook.

Henning Sirnes, Kardang

 ?? FOTO: GERRY LISTER ?? Bandet Kardang gjør seg bemerket. Nylig ble de lokale rockerne kåret til å vaere landets femte beste liveband. Intet mindre.
FOTO: GERRY LISTER Bandet Kardang gjør seg bemerket. Nylig ble de lokale rockerne kåret til å vaere landets femte beste liveband. Intet mindre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway