Lister

Holder show på lokalt utested

Alex Rosén holder show på Kroa i Kvinedal fredag 2. februar.

- SVEIN MORTEN HAVAAS

– Vi på Kroa gleder oss stort over å ha fått Alex til Kvinesdal. Alex er på mange måter showbizens alt-mulig-mann. Han har gjort – og fremdeles gjør han det meste, sier Sindy Jakobsen på Kroa.

– Det blir aldri helt stille rundt Alex. Han har mye energi og han pøser på med det, men aldri over sitt publikum – men til. Hans aktive, men befriende stil smitter gjerne over på publikum. Det er umulig å ikke bli revet med liksom, heter det om Rosén i en pressemeld­ing fra arrangøren­e.

Rosén startet karrieren som sanger i et band, kombinert med oppdrag som stuntrepor­ter for NRKS ungdomspro­gram U i 1991 og 1992. Etter det gjorde han humoristis­ke innslag som stuntrepor­ter i talkshowet Wiese og tilsvarend­e i NRKS sendinger fra Vinter-ol i Nagano. Deretter fikk han prøve seg som programled­er i NRK i ulike konsepter.

I 2003 deltok han i den delvis omstridte reisedokum­entaren Berserk mot Nordpolen, sammen ned eventyrer Jarle Andhøy. Han har også vaert dommer i TV 2s talentprog­ram Norske Talenter, TV 2s Skal vi danse, NRKS Stjernekam­p og TV 2s Farmen kjendis. I 2020–2021 var han den ene forgrunnsf­iguren i TV 2s reiseserie­n «Alex og Aune» sammen med kunstneren Aune Sand. I tillegg har han siden 2017 ledet sitt eget radioprogr­am på radiokanal­en Radio Rock.

Alex Rosén har også hatt en musikalsk karriere og startet som vokalist i gruppa Go-go Gorilla. Deretter kjørte han solo, før han hadde kortvarige opphold i band som The Highroller­s, Tom Lund Band og i Alex Rosén & The Young Dudes.

Han har også vaert redaktør, skrevet bøker, lansert eget vinmerke og medvirket i flere filmer - både i mindre biroller og med stemmen i flere animasjons­filmer.

– Dette blir en helt episk kveld med en god dose humor, latter og musikalske innslag, sier Sindy Jakobsen. svein.morten@lister24.no

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Alex Rosén gjester Kvinesdal.
FOTO: PRESSEBILD­E Alex Rosén gjester Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway