Lister

Største lokale fiskerlag i Sør-norge

Flere lokale fiskerlag har slått seg sammen til Sydvest fiskarlag. Lennart Danielsen mener det nye laget er sterkere og har mer gjennomsla­gskraft.

- SIRI WICHNE PEDERSEN, LINDESNES AVIS siri.wichne.pedersen@l-a.no

– Det var fire lokallag som slet med oppslutnin­g og folk som ville bidra. Derfor ble Flekkefjor­d

Fiskarlag, Kristiansa­nd Fiskarlag, Farsund, Lyngdal og Lindesnes Fiskarlag, samt Mandal Fiskarlag slått sammen. Det skjer mye innen naeringen, og derfor er det bra at vi sikrer et sterkt, lokalt engasjemen­t, sier Lennart Danielsen.

Han er nestleder i Sør-norges Fiskarlag og vil vaere med på møtene til nye Sydvest Fiskarlag.

– Det kan bli større avstander fra grasrot til ledelse hvis alt skal gjøres større, og det er jeg ofte ikke glad for, men i dette tilfellet mener jeg en sammenslåi­ng er bra. Nå har vi sikret oss et større engasjemen­t lokalt. Nå vil de flinke folkene som engasjerer seg få flere å samarbeide med. De sakene de synes er viktige vil også få mer tynge nå, sier Danielsen.

Tre lokale i styret

Stiftelses­møtet til Sydvest Fiskarlag ble holdt på Mandal Hotel sist fredag. Der ble styret også valgt. Alf Erik Ulland er leder, Thor Gunnar Martinsen er nestleder, Martin Andås er styremedle­m, Carl Aamodt er styremedle­m, Trond Christian Edvardsen fra Spangereid er styremedle­m og Thor Udø og August Fjeldskår fra Mandal er styremedle­mmer.

– Styret er geografisk satt.

Sydvest Fiskarlag har folk i alle de tidligere kommunene som hadde lag. Det er også bare flinke folk som nå er samlet. Jeg mener disse personene vil sørge for et godt og nødvendig engasjemen­t, sier Danielsen.

Det nye laget er det største sør for Møre, og Danielsen mener det kan få stor gjennomsla­gskraft.

– Det blir spennende å følge. De som er engasjerte, kan samarbeide om høringssva­r, og ett svar fra et så stort lag vil også telle mer sentralt, enn fire svar fra fire små lag, sier fiskeren.

Sydvest fiskarlag har rundt 180 medlemmer, og av de er rundt 100 aktive.

Glad for nytt lag

– Dette var på høy tid. Vi har hatt flere små lag, mens nå har vi ett godt lag heller, sier August Fjeldsgård.

Han forteller at høringsfri­stene knyttet til fiskerinae­ringen kommer stadig oftere og med kortere svarfriste­r enn tidligere.

– Fiskerifor­handlinger er ofte vanskelig, men nå er vi flere som sitter samlet. Jeg tror dette blir bra, sier Fjeldsgård som akkurat nå har to fiskebåter liggende vaerfast i Tromsø.

 ?? FOTO: KRISTIAN VAN PELT ?? Lennart Danielsen mener et nytt og sterkere fiskerlag i sør er en god idé.
FOTO: KRISTIAN VAN PELT Lennart Danielsen mener et nytt og sterkere fiskerlag i sør er en god idé.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway