Lister

– Glad for å vaere i live

Stefan Strandberg (33) fra Lyngdal gir seg med fotball ett år før kontrakten med Vålerenga går ut.

- NTB

Strandberg var i fjor kaptein for et Vålerenga-lag som rykket ned fra Eliteserie­n. 33-åringen åpnet i etterkant opp om et svaert tøft år både på banen og privat.

Kapteinen ble operert for en prolaps i ryggen like før jul, og skulle etter planen starte opptrening i starten av februar. Slik blir det ikke, og nå venter ifølge VIF en lang rehabilite­ring som også innebaerer medisiner livet ut.

– Etter operasjone­n på Martina Hansens Hospital inntraff en komplikasj­on som førte til en livstruend­e blodpropp i hele venstre bein og opp i magen. Strandberg måtte derfor gjennom en omfattende hasteopera­sjon på Ullevål sykehus i midten av januar, sier lege Erik Rosenlund.

Tøff avgjørelse

Hovedperso­nen selv vedgår at situasjone­n har vaert brutal og tøff.

– Dette er naturlig nok en livskrise for meg. Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg laerte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. Nå er alt tatt ifra meg. Fotballkar­rieren er over, sier han i en uttalelse.

– Jeg var klar for å kjempe for Vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk. Akkurat nå er jeg bare glad for å vaere i live, men trenger tid på å la alt synke inn, fortsetter han.

I tiden som kommer handler alt om å bli frisk.

– I løpet av kort tid ble livet mitt snudd opp ned, men jeg har gode støttespil­lere og ønsker en rolle i fotballen også i framtida. Den naermeste tiden handler om å bearbeide det som har skjedd, og bruke perioden fremover med mine naermeste, sier Strandberg.

Han ble nylig far for første gang.

– Vålerenga mister sin kaptein og baerebjelk­e, men det aller viktigste er at det ikke gikk enda verre med Stefan. Han har hatt en fantastisk karriere, og vi ønsker å takke han for innsatsen på banen. Hans attitude og smartness som spiller vil gjøre han til en god trener på sikt, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Merittert spiller

Vålerenga opplyser at klubben vil stå for de kontraktsm­essige forpliktel­sene ut Strandberg­s avtale.

– Vi skal sørge for å ta vare på Stefan og inkludere han på best mulig vis når tiden er moden for det, sier Jonsson.

Landslagss­topperen hadde opprinneli­g kontrakt med Vålerenga ut kommende sesong.

33-åringen spilte over 300 klubbkampe­r gjennom karrieren. Han har i tillegg til Vålerenga

spilt for blant andre Rosenborg, Krasnodar (Russland), Hannover (Tyskland) og Salernitan­a (Italia). Han gjorde i august 2022 overgang fra Salernitan­a til Vålerenga, og siden har han gjort det klart at han ønsket å avslutte karrieren i hovedstads­klubben.

For landslaget ble det 36 kamper siden debuten i 2013. Han har vaert en av Ståle Solbakkens mest betrodde menn siden sistnevnte tok over treneransv­aret.

(©NTB)

Nå er alt tatt ifra meg. Fotballkar­rieren er over.

Stefan Strandberg

 ?? FOTO: GEIR OLSEN / NTB ?? Stefan Strandberg legger opp.
FOTO: GEIR OLSEN / NTB Stefan Strandberg legger opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway