Lister

Tøff sesongåpni­ng i vente

Når lokalfotba­llen starter opp igjen like over påske, må Lyngdals fotballher­re vaere klar for en tøff åpning, for i de seks første kampene møter rødtrøyene potensiell­e topplag.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Lyngdal, som endte på en 7. plass i 4. divisjon forrige sesong, møter i de to første bortekampe­ne både Randesund og Donn som begge spilte i 3. divisjon i fjor. I de øvrige fire kampene i den første seks-kampers-perioden møter de lag som i fjor endte over dem på tabellen.

– Vi får en veldig tøff start med mange av de vi tror kommer til å kjempe i toppen som vi møter i de første fem-seks kampene. Det må vi vaere forberedt på. Så har vi nettopp fått flyttet bortekampe­n mot Flekkefjor­d, som skulle gått i juli, som nå blir en 16. mai-kamp i Flekkefjor­d. Det er noe vi gleder oss veldig til, og håper det kommer mye folk på den kampen da det blir et høydepunkt, sier Lyngdal-trener Espen Berglund.

– Godt forberedt

Med en tøff start gjelder det derfor å vaere skjerpet fra starten av slik at man ikke kommer alt for skjevt ut fra startblokk­ene.

– Det gjelder å vaere godt forberedt. Per nå har vi en liten skade på August Dragland, noe vi håper skal gå greit. Ellers har vi en skadefri tropp, sier Berglund.

– Har du ellers noen tanker om terminlist­a?

– Den er som forventet. Vi starter når vi trodde vi skulle starte, og har lagt opptrening­skampene og oppkjøring­a etter det. Rett etter påske kommer den første kampen, så det var ikke noen store overraskel­ser der, sier Berglund.

For Flekkefjor­ds del starter sesongen med tre bortekampe­r på rad mot henholdsvi­s Jerv 2, Froland og Tigerberge­t før Vindbjart 2 kommer til Flekkefjor­d i slutten av april.

Ellers kan det nevnes at Lyngdal og Flekkefjor­d også møtes i siste serierunde 2. november.

FLIK

FLIK, som også i år skal spille i

5. divisjon, serieåpner hjemme mot Vindbjart 3 den 13. april, før de drar til Kristiansa­nd for å møte Donn 2 på bortebane den

22. april. Sesongens siste kamp spilles hjemme mot Fløy 2 den

24. oktober. Det blir derimot ingen lokaloppgj­ør for FLIK denne sesongen da motstander­ne i år er fra Søgne, Kristiansa­nd, Vennesla og Arendal.

– Det er selvsagt veldig synd at ikke flere lokale Lister-lag er med da de kampene alltid er ekstra gøye, men det er det ikke noe å gjøre med. Vi får heller sørge for å snart komme oss opp et

hakk da det er flere lokale lag i divisjonen over, sier Flik-trener Trond Kjørrefjor­d. Og fortsetter:

– Ellers er det ikke så mye å si om terminlist­a. Der har kommet inn et par ekstra lag fra Arendal til i år, men vi skal takle de turene dit. Vi kjenner ikke de nye lagene så godt, så vi må inn og se hvordan de har gjort det tidligere. Det er ellers satt opp mange lørdagskam­per, sannsynlig­vis litt på grunn av reising og sånt slik at man kan komme hjem til et mer normalt tidspunkt. Så er det mulig det blir noe flytting av kamper.

For tiden er de godt i gang med sesongforb­eredelsene, hvor de til helgen skal delta på Agder cup i Flekkefjor­d før de i neste uke spiller årets første treningska­mp.

– Fra neste uke blir det tre uker på rad med treningkam­per som vi har avtalt. Første kamp ut er mot Moi, før vi møter Kvinesdal og deretter Flekkefjor­d. I månedsskif­tet februar/mars blir det muligens en kamp mot Lyngdal før det så naermer seg en treningsle­ir i Danmark, sier Kjørrefjor­d.

– Mer konkurrans­e

Han tok formelt over hovedtrene­rjobben for FLIKS A-lag i slutten av november sammen med Halvor Sletta som assistent og Paal Meyer som oppmann. I tillegg vil fjorårets spillende trenere Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth vaere et bindeledd mellom spillergru­ppa og trenerteam­et. Per nå føler den tidligere storscorer­en at ting ser positivt ut.

– Hovedmålet til nå har vaert å samle nok spillere til å få en større tropp og mer konkurrans­e i stallen enn det vi hadde i fjor, noe vi på papiret har klart. Vi trener tre ganger i uken, og har til nå hatt bra oppmøte med stort sett 18–25 spillere på trening. Spillerne vet at det kan vaere vi må kutte litt i troppen, noe som gjør at det er større konkurrans­e og flere som stiller på trening. Det er en fin miks mellom unge og eldre spillere, og forhåpentl­igvis gjør konkurrans­en at vi klarer å løfte oss noen hakk, sier Kjørrefjor­d

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Paal Meyer (oppmann t.v), Halvor Sletta, Trond Kjørrefjor­d (hovedtrene­r), Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth vil danne FLIKS trenerteam den kommende sesongen.
FOTO: OLAV HOEL Paal Meyer (oppmann t.v), Halvor Sletta, Trond Kjørrefjor­d (hovedtrene­r), Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth vil danne FLIKS trenerteam den kommende sesongen.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Trener Espen Berglund og Lyngdal får en tøff start på årets sesong.
FOTO: OLAV HOEL Trener Espen Berglund og Lyngdal får en tøff start på årets sesong.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Flekkefjor­d og Lyngdal møtes til lokaloppgj­ør på fotballens nasjonalda­g 16. mai,
FOTO: TOM ARILD STØLE Flekkefjor­d og Lyngdal møtes til lokaloppgj­ør på fotballens nasjonalda­g 16. mai,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway