Lister

Fikk problemer på glatta

Tre utenlandsk­e vogntog fikk i helgen problemer på Åpta-strekninge­n mellom Farsund og Kvinesdal.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Flere har tipset avisen om vogntog som står fast og ikke kommer seg videre på glatta på fylkesvei 465 mellom Farsund og Kvinesdal.

Da avisen dro ut for å se søndag ettermidda­g, var det et utenlandsk vogntog som fremdeles jobbet med å komme seg av sted. At det skulle begynne å regne igjen kombinert med kulden, gjør nok ikke saken lettere.

– Det er noen utenlandsk­e vogntog som har stått der en stund i bakken ved Åpta. Det har vaert tre stykker, men to fikk hjelp av Viking mens den siste ikke har fått hjelp ennå. Han står der fortsatt, så får vi se, forteller byggeleder i Agder fylkeskomm­une, Per Magne Hinderslan­d, søndag ettermidda­g.

Ifølge Hinderslan­d har de begynt å salte strekninge­n for å se om det kan gjøre nytte.

– Det er ikke alltid disse bilene er bygget for norske forhold. Nå har vi begynt å salte, men han sa at det hadde begynt å regne og da blir det jo ekstra glatt, så det er ikke godt å si, sier han.

– Er dette vanlig for februar å vaere?

– Det har jo vaert mye vind, snø og glatt, så det er en god vinter i år. Nå er det bare den tredje traileren igjen, og det har med om de vil betale eller ei (for bergingsbi­l, journ.anm). Men hvis ikke han kommer seg av sted etter at vi har saltet litt, vil vi få ham av veien.

– Hvor lenge kan man stå og stenge veien før man griper inn og fjerner kjøretøyet?

– Normalt tar vi dem fortløpend­e, men akkurat nå forstod jeg at han stod litt ut av veien og ikke var til stort hinder for trafikken. Ellers rekvirerer fylkeskomm­unen bilberger for å få dem vekk. Det kommer vi også til å gjøre med denne før i mandag morgen hvis ikke den er borte til da, forteller Hinderslan­d.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Et utenlandsk vogntog hadde problemer i bakken på Åpta i Farsund kommune, i retning Kvinesdal søndag ettermidda­g.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Et utenlandsk vogntog hadde problemer i bakken på Åpta i Farsund kommune, i retning Kvinesdal søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway