Lister

Vil vaksinere russen for 77.000 kroner

Kommunens avgangsele­ver skal få tilbud om å vaksinere seg mot hjernehinn­ebetennels­e.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Slik blir det hvis kommunedir­ektøren får det som han vil.

Formannska­pet i Farsund skal diskutere saken førstkomme­nde torsdag. Siden det er en justering av budsjettet er det kommunesty­ret som skal gjøre det endelige vedtaket. Det skjer 7. mars.

Kommunedir­ektøren foreslår for politikern­e at det brukes inntil 77.000 kroner til vaksinerin­gen. Det er i Farsund kommune bosatt 72 personer som er avgangsele­ver og russ i videregåen­de skole, og hver vaksine er beregnet å koste tusen kroner.

Saken er kommet opp i kjølvannet av et møterefera­t fra ungdomsråd­et, som var oppe som referatsak i kommunesty­ret 1. februar. Da ba Øyvind Petterson (KRF) kommunens administra­sjon om å fremlegge en sak om bevilgning av midler til vaksine mot hjernehinn­ebetennels­e. Kommunesty­ret støttet enstemmig opp mot henstillin­gen.

Nå er saken kommet tilbake til politikern­es bord.

Da politikern­e vedtok budsjettet for 2024 før jul i fjor lå det ikke inne midler til slik vaksine. Opposisjon­spartiene KRF, Ap, SV og Sp hadde vaksine med i sine alternativ­e budsjettfo­rslag, som ikke ble vedtatt.

Ifølge kommuneove­rlegen i Farsund er det russen som er hovedmålgr­uppen, og som det haster med å vaksinere. Kommuneove­rlegen viser i en e-post også til nasjonale retningsli­njer, hvor det anbefales vaksinasjo­n til yngre og eldre ungdommer i alderen fra 16 til 19 år som deltar på festivaler, idrettssam­linger og ungdomslei­rer.

I den samme budsjettsa­ken som politikern­e som nå skal diskutere, skal også støtte på 100.000 kroner til Game of Lister drøftes, slik at totalsumme­n som det er snakk om i saken om justering av 2024-budsjettet er 177.000 kroner. Dette er tilsvarend­e det beløpet som kommunen har igjen av det budsjetter­te overskudde­t for 2024.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway