Lister

Vil gi utvidet frist for kjøp av stadionomr­åde Opsjonsavt­ale

Det utfordrend­e boligmarke­det gjør at Hellvik Hus Sør Eiendomsut­vikling AS ber kommunen om en utvidet frist for å tiltre opsjonsavt­alen om å kjøpe Kjørestad stadion.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Torsdag skal formannska­pspolitike­rne diskutere saken. Kommunedir­ektøren mener eiendomsse­lskapet bør få innvilget søknaden.

Hellvik Hus Sør Eiendomsut­vikling AS har inngått en opsjonsavt­ale med Farsund kommune med tanke på å kjøpe eiendommen, som fram til 2014 ble brukt som fotballsta­dion for davaerende Farsund idrettslag.

Opsjonsavt­alen som ble inngått i februar 2022 gir selskapet en eksklusiv rett på å kjøpe eiendommen. Ifølge regulering­splanen for området, som ble ble godkjent før jul i fjor, er det snakk om bygging av 40 boenheter på det gamle stadionomr­ådet.

Ifølge den gjeldende opsjonsavt­alen har Hellvik Hus Sør Eiendomsut­vikling AS fått 18 måneder på seg, fra 1. januar 2024 med å få testet markedet og solgt nok boliger for å fatte beslutning om hvor vidt de vil benytte retten til å kjøpe eiendommen eller ikke.

Men utviklinge­n i boligmarke­det, med høye renter, byggekostn­ader, strømprise­r og en generell økning i levekostna­dene har gjort prosjektet mer usikkert.

– For å vaere bedre rustet til å fatte en beslutning om å løse ut opsjonsavt­alen, ber Hellvik Hus Sør Eiendomsut­vikling AS om å få opsjonsavt­alen forlenget med 12 måneder, til totalt 30 måneder. En utsettelse ønskes for å kunne få en mulighet til å legge ut nye boliger for salg på Kjørestad stadion når bolig- og arbeidsmar­kedet i Farsund er i bedre balanse og rentebanen fremstår som stabil og helst fallende, heter det i søknaden fra selskapet, som kommunen fikk like før jul i fjor.

Vil si ja

Kommunedir­ektøren skriver i sin vurdering til politikern­e at markedet for salg av nye boliger er utfordrend­e for tiden, ikke bare i Farsund, men for hele landet. Han har forståelse for situasjone­n til Hellvik Hus Sør Eiendomsut­vikling AS og ber politikern­e om å si ja til søknaden om utvidet frist for kjøp av området.

– I Farsund har en for tiden sentrumsna­ere boligtomte­r for salg på Solhougtop­pen og innflyttin­gsklare leilighete­r på Varbak Vju. I tillegg er boligkompl­ekset Farøy Brygge under oppstart. Teknisk forvaltnin­g merker også en markant nedgang i søknad om oppføring av nye boliger og leilighets­bygg. Det synes slik sett ikke å vaere stor etterspørs­el slik situasjone­n er i dag for nye boligtomte­r. Denne situasjone­n kan imidlertid endre seg dersom arbeidsmar­kedssituas­jonen skulle endre seg i positiv forstand, skriver kommunedir­ektøren.

 ?? FOTO: LARS ERIK HOLMEN LARSEN ?? I 2014 ble siste fotballkam­p spilt på Kjørestad stadion i Farsund. Planen er at det skal bygges 40 boenheter på området, men et trådt boligmarke­d gjør at planene kan bli utsatt.
FOTO: LARS ERIK HOLMEN LARSEN I 2014 ble siste fotballkam­p spilt på Kjørestad stadion i Farsund. Planen er at det skal bygges 40 boenheter på området, men et trådt boligmarke­d gjør at planene kan bli utsatt.
 ?? ILLUSTRASJ­ON ?? Slik kan området på Kjørestad stadion bli seende ut etter utbygginge­n.
ILLUSTRASJ­ON Slik kan området på Kjørestad stadion bli seende ut etter utbygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway