Lister

Holder foredrag om vennskap for voksne

Psykolog Frode Thuen kommer til Farsund kino for å snakke om vennskap, ensomhet og psykisk helse.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Marianne Lundegaard ved psykisk helse i Farsund kommune er glad for å kunne ønske velkommen til et inspireren­de «lunsjfored­rag» i kommunens regi.

Arrangemen­tet er gratis og åpent for alle. Det finner sted på torsdag 15. februar på Farsund kino.

– Dette foredrag er viktig i et folkehelse­perspektiv. Temaet er relevant for alles psykiske helse. Vennskap er et tema som gjelder oss alle. Da kan det vaere fint å få litt råd, tips og innspill til hvordan vi kan fremme dette i et sunt, psykisk helsepersp­ektiv, sier Lundegaard.

Thuen gjester først Kulturbokh­andelen Norli Farsund på onsdag.

– Det er fint at vi har fått mulighet til å høre Thuen i flere settinger når han besøker Farsund, sier hun.

Sammen med journalist Malene Vilnes har Thuen skrevet boka «Vennskap for voksne», som gir en inngang til hvordan man kan skape bedre og sterkere relasjoner til andre. Og det i en tid hvor ensomhet ifølge Thuen brer om seg som en epidemi.

– Vennskap kan vaere skikkelig vanskelige – selv om vi er voksne. Mange tror at alle andre har flere venner, bedre venner, og er en bedre venn selv. Kanskje føler du deg ensom, men tør ikke ta kontakt med andre. Kanskje savner du vennskap som går dypere enn de overfladis­ke relasjonen­e du har i livet i dag. Eller har du vokst fra venner, og vet ikke helt hvordan du skal gå videre? Hvordan får man egentlig nye venner? I voksen alder? Og hvordan kan man ta bedre vare på dem man allerede har? Hva skjer med vennskap etter et samlivsbru­dd? Hvordan knytter vi nye kontakter når vi flytter til et nytt sted? Hvordan løfter vi vennskap opp av grøfta?

Dette er noen av spørsmålen­e Frode Thuen kommer til å komme innom på foredraget.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I regi av kommunen skal psykolog Frode Thuen holde foredrag på Farsund kino. Det er gratis og blir åpent for alle.
FOTO: PRIVAT I regi av kommunen skal psykolog Frode Thuen holde foredrag på Farsund kino. Det er gratis og blir åpent for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway