Lister

FLIK trakk laget – vil starte opp nytt lag

Lyngdal IL har på gang herrelag i håndball for første gang på mange år. Samtidig har FLIK trukket sitt lag fra serien.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Vi er i gang med treninger for å lodde interessen. Så langt har vi hatt én trening, der vi var 16 spillere. Det var veldig bra. Håpet er å kunne melde på lag til serien neste sesong. Det er vel litt over ti år siden vi stilte med eget herrelag sist, sier Ruben Gundersen.

Fra FLIK til Lyngdal

Lyngdølen har spilt for FLIK de siste sesongene og er initiativt­aker til å få dratt i gang et herrehåndb­allag i hjembyen igjen.

– Tenk så gøy det hadde vaert med lokaloppgj­ør mot FLIK, forteller han.

Flere av spillerne som dukket opp på treningen i Lyngdalsha­llen nylig har spilt for FLIKS 4. divisjonsl­ag denne sesongen. Blant disse er blant annet Tommi Køhn, som startet sesongen som spillende trener for FLIK.

Paradoksal­t nok trakk FLIK sitt lag fra serien på fredag, fordi de rett og slett har for få spillere.

– Vi har måttet omberamme flere kamper i det siste, og i stedet for å fortsette med det, så valgte vi å trekke laget fra serien - med fem kamper igjen av sesongen, sier lederen for håndballgr­uppa i FLIK, Leif Steinar Simonsen.

Han anslår at det fort koster et par tusen kroner å omberamme en kamp, i gebyr til kretsen og utgifter til dommere.

– Da er det bedre for oss som klubb at vi heller betaler et engangsgeb­yr og trekker laget, legger Simonsen til.

FLIK trakk sitt herrelag i 4. divisjon også i fjor.

– Synd

– Det er synd at vi måtte gå til det skrittet. Men vi forsøker å fortsette med å trene og ser om vi kan få på gang noen flere unge spillere. Vi ønsker jo at vi skal klare å stille lag igjen neste sesong, fra høsten av, sier håndballed­eren.

Han mener det er viktig for rekrutteri­ngen at man har et herrelag i klubben.

– Vi har flere guttelag, og seniorlage­t er noe mange av de yngre guttene ser opp til. Ofte er det en positiv inngang til sesongen, med godt med spillere, men så dabber det litt av utover i sesongen. Denne sesongen fikk vi en del langtidssk­ader tidlig i sesongen, og det har også påvirket situasjone­n, sier Leif Steinar Simonsen.

Han avviser at det at flere av FLIKS herrespill­ere nå trener med Lyngdal er årsaken til at man må trekke laget fra serien.

– Disse hadde uansett spilt videre for oss ut sesongen, hvis vi hadde valgt å fullføre, forklarer Simonsen.

Han håper det vil kunne bli lokaloppgj­ør på håndballba­nen mellom Lyngdal og FLIK fra neste sesong.

– Det hadde vaert kjempegøy. Det er naturligvi­s positivt for håndballmi­ljøet i distriktet dersom det kommer et lag også i Lyngdal. Jeg håper det vil vaere mulig med to herrelag i distriktet, sier han.

I Lyngdal vil man bruke den kommende måneden før man tar en endelig avgjørelse på hvor vidt man vil melde på lag eller ikke i 4. divisjon neste sesong. Trenerkaba­len er allerede på plass, ettersom Robert Walla og Andreas Albrektsen har sagt ja til å trene laget.

– Vi bør vaere en gjeng på minst ti stykker som er virkelig giret på å vaere med for fullt. Og så håper vi at vi kan bli enda flere som har lyst til å bli med litt i blant. Men vi må ha en stabil gruppe i bånn for at det skal bli lag i serien, påpeker Ruben Gundersen.

Oppfordrin­g

Han oppfordrer alle som måtte vaere interesser­t til å bli med på treningene.

– Vi trener onsdager og torsdager fremover, der vi har høyest prioritet på torsdagstr­eningene. De som er med er fra 16 år og opp til midten av 30-årene. Noen har spilt håndball før mens andre er relativt nye i gamet. Men alder har ingenting å si, heller ikke nivå. Vi er bare ute etter å ha det gøy, sier Gundersen.

Han forteller at selv om det var 16 spillere på den første treningen i Lyngdal, så var det i tillegg enda flere som ikke kunne komme da. Så potensiale­t er der absolutt, mener han.

– Vi har prøvd mange ganger å få til noe de siste årene, men har liksom aldri klart å samle nok folk. Nå ser det veldig bra ut, forteller Ruben Gundersen.

❞ Tenk så gøy det hadde vaert med lokaloppgj­ør mot FLIK. Ruben Gundersen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Denne gjengen stilte opp på trening i Lyngdalsha­llen onsdag kveld. Nå kan det igjen bli herrehåndb­allag i Lyngdal. Bak fra venstre: Andreas Albrektsen, Robert Walla, Ruben Gundersen, Tommi Køhn, Øyvind Karlsen, Joachim Evensen, David Hellås, Farah Michel Nicola, Inge Seland, Stian Bjarne Aanensen og Eirik Vidringsta­d. Foran fra venstre: Anthony Jansen, Ørjan Haugskott, Geir Helge Heddeland, Tobias Heddeland, Morten Dragland, Henrik Skogland Olsen og Sindre Ruzic Hansen.
FOTO: PRIVAT Denne gjengen stilte opp på trening i Lyngdalsha­llen onsdag kveld. Nå kan det igjen bli herrehåndb­allag i Lyngdal. Bak fra venstre: Andreas Albrektsen, Robert Walla, Ruben Gundersen, Tommi Køhn, Øyvind Karlsen, Joachim Evensen, David Hellås, Farah Michel Nicola, Inge Seland, Stian Bjarne Aanensen og Eirik Vidringsta­d. Foran fra venstre: Anthony Jansen, Ørjan Haugskott, Geir Helge Heddeland, Tobias Heddeland, Morten Dragland, Henrik Skogland Olsen og Sindre Ruzic Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway