Lister

Rekordmang­e kommer hit for å pante

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Den store pantemaski­nen på Spar Farsund er populaer. I fjor ble det pantet 1,3 millioner tomme flasker og bokser i denne. Det er mest i Farsund, og sjette mest i Agder.

– Den nye maskinen gjorde det gøy å pante. Helt siden vi åpnet har det kommet flere og flere for å pante her, opplyser butikksjef Lillian Reiersen på Spar Farsund

ifølge en pressemeld­ing sendt ut av panteselsk­apet Infinitum.

Da butikken åpnet i mars 2022, hadde de investert i byens første store panteautom­at. I tillegg har de en vanlig panteautom­at. Forskjelle­n er at mens man i ordinaere maskiner putter inn en og en flaske eller boks, så kan man hive inn en sekk tomgods på en gang i den store. Den tar 100 flasker og bokser samtidig. Dét er tydeligvis populaert.

I 2023 fikk de inn 1.306.326 millioner tomme bokser og flasker. I 2022 var antallet 870.147. I fjor var butikken på 11. plass i Agder, nå har de krøpet opp til 6. plass.

– Det var jo en stor investerin­g. Men det er verdt det når det bidrar til bedre service for kundene våre og samtidig er en viktig del av et velfungere­nde pantesyste­m, sier Reiersen.

Selv om antallet pantinger setter butikken på topp i Farsund i år som i fjor, så holder det ikke til topp-plassering i Lister. Ifølge en oversikt fra Infinitum er nemlig den betrakteli­g større butikken Obs Lyngdal inne på 3. plass i Agder. Her ble det pantet mer enn dobbelt så mye, naermere bestemt 2.913.357 millioner flasker og bokser. Også her er det mulighet for å pante mange flasker samtidig.

Extra Flekkefjor­d ligger på 7. plass i Agder med 1.088.824 flasker og bokser.

 ?? FOTO: SPAR ?? Butikkmeda­rbeider Sunniva Tønnessen og butikksjef Lillian Reiersen på Spar Farsund gleder seg over at mange velger å pante tomgodset sitt hos dem.
FOTO: SPAR Butikkmeda­rbeider Sunniva Tønnessen og butikksjef Lillian Reiersen på Spar Farsund gleder seg over at mange velger å pante tomgodset sitt hos dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway