Lister

– En fantastisk opplevelse

Kjell Bjørnestad var en av mange som satte stor pris på å få høre påskens budskap, omkranset av påskeinsta­llasjonen på Varbak under friluftsgu­dstjeneste­n 1. påskedag.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det er førstegang jeg er her i dag, og det var en fantastisk opplevelse å få høre påskens budskap om at graven er tom og at Jesus lever. Med de korsene som er satt opp tenker jeg tilbake på vår kristne arv som vi fikk for tusen år siden, og som Norge er bygget på. Jeg fikk en veldig herlig følelse av å stå her og høre det gode budskapet om at Jesus lever. For meg var det en fin opplevelse, sier Kjell Bjørnestad.

Han er for de fleste best kjent som Kjell-elvis, og er som artist mye på farten. Dermed har han ikke hatt muligheten til å besøke denne påskeinsta­llasjonen som lokale menigheter i år har satt opp for fjerde gang før denne søndagen. Det at han i tillegg fikk oppleve en gudstjenes­te 1. påskedag i disse omgivelsen­e satte han pris på

– Jeg synes dette er et veldig originalt prosjekt eller påfunn som bare vokser fra år til år, har jeg på følelsen av. Alle folkene her tror jeg er enige om at dette er en veldig annerledes og fin opplevelse. Du får litt samhold med mennesker, da man står naerme folk og prater med folk som går i litt andre kirker. Du får en mer naerhet til budskapet på denne måten, og det er et velg fint opplegg de har satt i gang som jeg håper bare vil vokse, sier Bjørnestad.

– Hva var det ellers som gjorde at du tok turen hit i dag?

– Nå er jeg mye rundt og reiser som artist, men i dag hadde jeg fri. Det er sommertid, det er påske og familien min skulle hit, så da tenkte jeg at nå må jeg endelig få gått opp på Varbak og sett det alle prater om og som det står om i avisen. For meg kunne det ikke bli en bedre start på påskemorge­n, som slukker sorgen, sier Bjørnestad, som etter gudstjenes­ten skulle ta en naermere kikk på påske-installasj­onen de lokale menigheten­e hadde satt opp.

Det å gjøre dette på toppen av Farsund by og se ned på byen er spesielt.

– Utrolig sterkt

Søndagens 1. påskedag-gudstjenes­te på Varbak var en felleskirk­elig utendørs påskegudst­jeneste som ble ledet av pastor Markus Kleppe i Misjonskir­ken Farsund, mens André Martinsen, som er pastor i Sentrumsk

Markus Kleppe

irken Farsund, ledet prekenen. Lovsangs-teamet bestod av Jorunn Rudlende, Jacob Østhassel, Lisa Christina Martinsen og Hanne Vennebo Turøy, mens Frelsesarm­een i Farsund stod for kirkekaffe­n med blant annet kaffe og kaker. I tillegg var det lagt ut rundt 300 påskeegg rundt om på Varbak som barna var raskt i gang med å lete etter når gudstjenes­ten var over.

– Jeg synes det var over all forventnin­g, og det var flott å se så mange mennesker. I tillegg var det fint vaer, så dette var en veldig god opplevelse. Det inntrykket håper jeg de andre også deler. Barna er i hvert fall rundt og leter etter egg og folk blir igjen og snakker sammen, noe jeg tenker er et godt tegn, sier Kleppe.

– Jeg synes det var utrolig sterkt å stå sammen med folk fra forskjelli­ge fellesskap og synge navnet Jesus, spesielt på slutten når du hører det runger fra «salen» eller «amfiet», sier Martinsen.

Han får støtte fra Kleppe. – Det å gjøre dette på toppen av Farsund by og se ned på byen er spesielt, sier Kleppe.

– Første gang

De lokale menigheten­e har som nevnt stått sammen om påskeinsta­llasjonen på Varbak de siste fire årene. Det er derimot første gang de har holdt en felleskirk­elig gudstjenes­te der.

– Både Frelserens kirke og Misjonskir­ken har hatt friluftsgu­dstjeneste­r her, men det er første gang vi har stått sammen om en gudstjenes­te 1. påskedag, sier André Marthinsen.

– Er det en ting som forener og samler oss, så er det jo påsken. Alle kristne deler jo det flotte påskebudsk­apet, så da er det fint at vi kan feire det sammen. Det er ikke utenkelig at dette kan gjentas, sier Markus Kleppe

 ?? ?? Lovsangsba­ndet, bestående av Jorunn Rudlende, Jacob Østhassel, Lisa Christina Martinsen og Hanne Vennebo Turøy, spilte og sang.
Lovsangsba­ndet, bestående av Jorunn Rudlende, Jacob Østhassel, Lisa Christina Martinsen og Hanne Vennebo Turøy, spilte og sang.
 ?? ?? Andre Marthinsen (t.v), pastor i Sentrumski­rken Farsund, og Markus Kleppe, pastor i Misjonskir­ken i Farsund, er godt fornøyd med arrangemen­tet.
Andre Marthinsen (t.v), pastor i Sentrumski­rken Farsund, og Markus Kleppe, pastor i Misjonskir­ken i Farsund, er godt fornøyd med arrangemen­tet.
 ?? ?? Rundt et par hundre tok turen til søndagens friluftsgu­dstjeneste på Varbak.
Rundt et par hundre tok turen til søndagens friluftsgu­dstjeneste på Varbak.
 ?? ?? Kjell Bjørnestad er godt fornøyd med opplevelse­n.
Kjell Bjørnestad er godt fornøyd med opplevelse­n.
 ?? ?? Markus Kleppe ledet gudstjenes­ten.
Markus Kleppe ledet gudstjenes­ten.
 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ??
ALLE FOTO: OLAV HOEL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway