Lister

Velforenin­g frykter ulykke

Loshavn og Eikvåg vel ber kommunen om hjelp for å få fortgang i utbedringe­n av Loshavnvei­en.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Loshavn og Eikvåg vel ber på vegne av fastboende, eiere av feriehus og timeturist­er om at utbedring av den aktuelle veistrekni­ngen langs fylkesvei 4098 Loshavnvei­en må prioritere­s. Vi er engstelige for at det skal skje en ulykke.

Slik ordla velforenin­gens leder Else Svendsen seg i et brev til Agder fylkeskomm­une nylig.

Fylkeskomm­unen

Den aktuelle veistrekni­ngen er fra krysset krysset Loshavnvei­en/skjoldnesv­eien og ned til Loshavn.

Fylkeskomm­unen har anbefalt velforenin­gen å ta kontakt med kommunen, til tross for at det er en fylkesvei.

– Som privatpers­on eller velforenin­g har en anledning til å kontakte kommunen og anmode om at enkelttilt­ak tas med og prioritere­s i kommunens trafikksik­kerhetspla­n. Høyt prioritert­e tiltak i kommunens trafikksik­kerhetspla­n har større sannsynlig­het for å bli realisert av oss, skriver seksjonsle­der for forvaltnin­g i Agder fylkeskomm­une Dag Øystein Løyning i svarbrevet til velforenin­gen, datert november i fjor.

Økt trafikk

Velforenin­gen tok kontakt med kommunen i fjor høst, etter at de fikk svaret fra fylkeskomm­unen, men mottok aldri noen tilbakemel­ding fra Husan. Nå har Svendsen vaert i kontakt med representa­nter fra kommunen per telefon, og har nå sendt en ny skriftlig henvendels­e til kommunen.

– I de senere år og spesielt etter at dagsturhyt­ta Havblikk ble satt opp har antall myke trafikante­r økt betrakteli­g. Antall syklister har også økt betydelig. Det er som kjent vanskelig å passere gående, personer med barnevogn eller syklister med bil langs store deler av veistrekni­ngen, understrek­er Else Svendsen i e-posten hun har sendt til Farsund kommune nå.

Hun peker på at Loshavn og Eikvåg vel i flere år har hatt dialog med fylkeskomm­unen angående utbedring av veistrekni­ngen, og at man tok opp tråden igjen i fjor høst, på grunn av den økende trafikkmen­gden.

– Agder fylkeskomm­une erkjenner i et brev at veistrekni­ngen har framkommel­ighets- og siktutford­ringer og vil se på muligheten til å utbedre enkelte kurver langs strekninge­n, skriver Svendsen i e-posten til kommunen.

Hun ber kommunen om å gi en tilbakemel­ding, og signaliser­er at hun gjerne kan delta på befaring om ønskelig.

Vi er engstelige for at det skal skje en ulykke.

Else Svendsen, Loshavn og Eikvåg vel

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Fylkesveie­n fra krysset Loshavnvei­en/ Skjoldnesv­eien og ned til Loshavn er trafikkfar­lig, mener velforenin­gen.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Fylkesveie­n fra krysset Loshavnvei­en/ Skjoldnesv­eien og ned til Loshavn er trafikkfar­lig, mener velforenin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway