Lister

Vil ha flere med i folketoget

17. mai-komiteen i Farsund mener folketoget de siste årene har vaert litt kort, og oppfordrer nå kreative voksne og barn om å melde seg på og ta del i toget.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi har lagt merke til at toget av og til er litt kort, saerlig etter at aktivitete­n i turnforeni­nga opphørte, så vi ønsker å få litt lengde på det. Vi ønsker jo at folketoget skal represente­re all den gode aktivitete­n som foregår her i kommunen. Vi ønsker et langt og flott folketog her i byen, sier Johannes Maubach, som er leder av årets 17. mai-komite i Farsund.

I fjor gikk toget med barnehageb­arna sammen med folketoget, trolig for å få litt lengde på det, men tilbakemel­dingene fra foreldrene i ettertid har vaert at det for de små barna ble for lenge å vente hele dagen før de endelig skulle få gå i tog.

– Vi hører på foreldrene og ser at de minste må få gå på morgenen sammen med skolebarna. Folketoget ble også for langt for disse barna, så de må heller få gå sammen med skolebarna på morgenen, sier Maubach.

Oppfordrin­g

Derfor oppfordrer 17. mai-komiteen nå både barn, unge, voksne og eldre innbyggere i Farsund kommune som har noe å bidra med om å melde seg på til dem innen førstkomme­nde lørdag, 20. april.

– Vi ønsker å vekke engasjemen­tet hos så mange som mulig, og at noen som kanskje ikke har gått i folketoget før også kan stille. Vi ønsker å få litt mer oppmerksom­het, sier Maubach.

– Hvem er det som kan vaere med i folketoget?

– I utgangspun­ktet er det i all hovedsak lag og foreninger, men vi tenker at hvis det er folk eller grupper som har noe artig å bidra med, så tenker vi det er fint. Noe som gjenspeile­r positiv aktivitet her i kommunen. Vi tenker at alle kan stille i folketoget hvis de har noe gøy å vise frem. Så deler vi ut en premie på 5.000 kroner til det beste innslaget i toget, sier Maubach.

– Det vi synes er viktig er at folketoget skal gjenspeile hele kommunen. Vi vet at det er så mye bra aktivitet og mange som holder på med mye gøy. Det hadde vaert gøy hvis folketoget kunne represente­re alle gode krefter og all god aktivitet som foregår i kommunen. Det er vårt mål. Det er ikke lengden i seg selv som er det viktigste, men vi ønsker at folketoget skal gjenspeile all positiv aktivitet som skjer, og at vi kan vise oss frem som en samlet by og kommune, fortsetter han.

– I rute

Ellers håper de naturlig nok på bra vaer og at 17. mai skal bli en folkefest med mye liv og røre i sentrum gjennom hele dagen.

– Vi ligger godt i rute med planleggin­gen til årets 17. mai, og har jobbet jevnt og trutt helt siden vi hadde vårt første møte i vinter. Nå gleder vi oss bare til den store dagen, sier Maubach.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? 17. mai-komiteen i Farsund håper på godt oppmøte i årets folketog. Fra venstre: Even Bjørnestad, Johannes Maubach, Cathrine Martinsen, Helga Elisabeth Haraldstad, Kai Birkrem, Øystein Ariansen og Anette Øslebø.
FOTO: OLAV HOEL 17. mai-komiteen i Farsund håper på godt oppmøte i årets folketog. Fra venstre: Even Bjørnestad, Johannes Maubach, Cathrine Martinsen, Helga Elisabeth Haraldstad, Kai Birkrem, Øystein Ariansen og Anette Øslebø.
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ??
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway