Lister

Bilistene skal piskes på plass

- Frank Sve, samferdsel­spolitisk talsmann, FRP

Miljødirek­toratet har lagt frem en rapport der det varslers behov for «fysiske pisk-virkemidle­r» mot bilistene.

86 prosent av persontran­sport er med bil. Dette er forslag for å hindre folk i å bevege seg.

Blant forslagene er faerre parkerings­plasser, lavere fart på motorveier og «omdisponer­ing» av bilvei til fortau, sykkelvei eller kollektivf­elt.

Selvsagt blir det mindre biltrafikk om veien fjernes. Dette føyer seg inn i et system der regjeringe­n vil piske folk på plass med symbolske klimatilta­k. Ap og Sp har allerede varslet at de vil bygge nye motorveier med to felt, istedenfor fire. Regjeringe­n må stoppe sin kamp mot bilen.

Det må bli slutt på at symbolske klimatilta­k med minimal effekt trumfer alle andre hensyn.

Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet har varslet en rekke symbolske klimatilta­k i Nasjonal Transportp­lan, og oppretthol­der et urealistis­k nullvektsm­ål for bilisme. Når befolkning­en øker, øker også folks transportb­ehov. Regjeringe­n må snart forstå at Norge er et langstrakt land der folk har behov for bilen i hverdagen.

Denne typen forslag viser viktighete­n av at FRP får en hånd på rattet, så vi igjen kan begynne å folks behov foran symbolske klimatilta­k.

En stadig større andel av bilparken er el- og nullutslip­psbiler. Kampen mot bilen handler derfor ikke om miljø- eller klimautsli­pp, men et irrasjonel­t hat mot den friheten bilen represente­rer for vanlige folk.

Arbeiderpa­rtiet har etter dårlige meningsmål­inger lansert sin kriseplan, der et av vedtakene er at Ap skal «løse folks problemer». Dessverre ser Arbeiderpa­rtiet bare ut til å skape enda flere problemer for norske bilister.

Dessverre ser Arbeiderpa­rtiet bare ut til å skape enda flere problemer for norske bilister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway