Lister

Kunstner fra Farsund mottar 100.000 kroner i støtte

Robert Julian B. Hvistendah­l får støtte og produksjon­sbistand fra KOROS Lokalsamfu­nnsordning (LOK).

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

Ytringsfri­het, klima og lokal identitet er sentrale temaer blant de 56 prosjekten­e som får støtte og produksjon­sbistand fra KOROS LOK i år.

«Materialba­nkens skaperverk­sted» er en workshopse­rie i Tromsø om kreativt gjenbruk, og det er denne Hvistendah­l mottar 100.000 kroner i støtte for.

– Materialba­nken for Kreative

Prosjekter (MBKP) åpnet høsten 2022, og er et kunstnerdr­evet kunst- og formidling­sprosjekt for innsamling og distribusj­on av gratis gjenbruksm­aterialer. Gjennom en workshopse­rie skal tilbudet synliggjør­es for et utvidet publikum, heter det i pressemeld­ingen sendt fra KORO.

Hvistendah­l opplyser at det hele startet som et samarbeids­prosjekt, sammen med kunstneren, Amalie Holthen.

– Vi drev det sammen i halvannet år. Det er et prosjekt som ble inspirert av materialba­nken for bygningsve­rn som er i Farsund, forteller Hvistendah­l.

Nå drives prosjektet fremdeles av Hvistendah­l, men også Jette Graaner og Rurik Sjösten.

– Workshopse­rien går ut på at vi skal ha et to-dagers workshop, fem ganger i løpet av året. Da inviterer vi inn et spesifikt publikum, eksempel skoleklass­er med forskjelli­ge temaer, opplyser Hvistendah­l.

KORO opplyser at de aldri før har mottatt like mange søknader til Lok-ordningen som i år.

Totalt ble det mottatt 290 søknader om støtte i 2024. 56 av disse mottar støtte.

Samlet ble det søkt om 79,2 millioner kroner. Den totale

Lok-støtten er på 12,9 millioner kroner. Tildelinge­ne spres over 13 fylker og Svalbard.

– Av tildelings­summen er 7,6 millioner kroner fordelt over 39 prosjekter fra kunstnere og kuratorer i det frie kunstfelte­t, mens 5,2 millioner kroner går til 17 prosjekter fra kommuner og fylkeskomm­uner. 11 kunnskapso­g kompetanse­utviklings­tiltak støtte fra LOK i 2024, opplyser KORO. marlene.nilsen@lister24.no

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Den Tromsø-baserte kunstneren Robert Julian B. Hvistendah­l fra Farsund mottar 100.000 kroner i støtte fra KOROS Lokalsamfu­nnsordning.
FOTO: PRIVAT Den Tromsø-baserte kunstneren Robert Julian B. Hvistendah­l fra Farsund mottar 100.000 kroner i støtte fra KOROS Lokalsamfu­nnsordning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway