Julens myter og overtro

Slik ble det skjulte folket til

-

et var en gang ved tidenes begynnelse at Gud Skaperen kom på besøk til Adam og Eva i Paradis. De tok imot ham med glede og viste ham hvor fint de hadde fått det i huset. Eva holdt akkurat på å stelle ungene for kvelden da han kom, og de som var klare, fikk springe fram til Gud. Han tok dem på fanget og lekte med de håpefulle unge som hadde menneskehe­tens framtid foran seg.

DGud var vel fornøyd med alle de flotte barna til Adam og Eva, og spurte om hun ikke hadde flere barn enn disse her å vise ham.

– Nei, sa Eva, jeg har ingen flere å vise deg.

Det var ikke sant, for Eva hadde mange flere barn, men hun hadde ikke rukket å vaske alle til Gud Fader kom for å se dem. Hun ville ikke at Gud skulle se dem som var så skitne, han kunne jo tro hun var en dårlig mor. Derfor hadde hun gjemt de uvaskede barna sine ute i boden. Dette visste Gud godt, for han ser alle ting, og derfor sa han til Eva:

– Det man skjuler for Gud den allmektige, skal også være skjult for mennesker.

Da Eva skulle se etter barna i boden, var de blitt usynlige alle sammen. De flyttet inn i hauger, fjell og under store steiner. Fra disse etterkomme­rne etter Adam og Eva kommer alver, tusser, troll og andre som bor under jorda. Vi vanlige mennesker er slekten etter de barna som Eva rakk å vaske og viste åpenlyst fram til Gud. Dette er grunnen til at vi bare kan se de underjordi­ske dersom de ønsker det selv.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway