Men's Health treningsguide 2018

Bruk vekter

Loaded carries (baering av last) gjør kroppen både sterkere og strammere – så hvorfor setter du ikke bare i gang?

- AV LOU SCHULER

Gjør loaded carries (lbaering med last) for å få sterkere og strammere kropp.

DAN JOHN OPPDAGET «LOADED CARRIES» HELT TILFELDIG. Året var 2001, og treneren var sykemeldt på grunn av en skade. Han hadde et sterkt ønske om å oppretthol­de en viss grad av trening, og gjorde derfor farmers walks. Da han ble frisk igjen, oppdaget han noe morsomt: «Jeg både presterte bedre, og så bedre ut.»

Snart både løftet og kastet John bedre enn han hadde klart siden glansdagen­e på universite­tet. Loaded carries var oppfunnet, og John gjorde snart øvelsen populaer i fitnessver­denen.

Disse øvelsene gir kjernemusk­ulaturen en real utfordring, i følge Ph.D. Stuart McGill ved University of Waterloo. Sterk og stram kjerneusku­latur gir armer og bein bedre støtte,

Disse øvelsene gir kjernemusk­ulaturen en real utfordring.

slik at du løper fortere, kaster lengre og løfter tyngre. Øvelsene er dessuten supre for ryggmuskul­aturen og stabilitet­en i skuldrene.

Fordelene er heller ikke begrenset til enkelte muskelgrup­per. «Denne øvelsen gir deg større arbeidskap­asitet», sier John. Dermed kan du trene lenger og mer effektivt. Det er mange måter å øke kapasitete­n på, men du finner ingen metoder som er tryggere enn denne. «Det er fryktelig vanskelig å skade seg når man bare går rundt», utdyper han.

Du kan gjøre øvelsen når som helst under treningsøk­ten, men det er fint å gjøre den mot slutten, når du er sliten og kanskje har litt dårligere balanse og koordinasj­on. Uansett når du velger å gjøre den, kan jeg love deg at de er verdt det!

 ??  ?? GJØR LOADED CARRIES - DA FÅR DU EN STERKERE KROPP SOM ER FLINKERE TIL ALT DU BER DEN OM Å GJØRE.
GJØR LOADED CARRIES - DA FÅR DU EN STERKERE KROPP SOM ER FLINKERE TIL ALT DU BER DEN OM Å GJØRE.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway