Men's Health treningsguide 2018

Bruk rett utstyr

-

Finn en butikk med godt utvalg av løpeutstyr, og skaff deg utstyr som gir deg en sikker start. Dette bør du ha:

Sko som passer

Det er absolutt verdt det å investere i en såkalt «intelligen­t løpesko». Disse skoene gir deg informasjo­n om hvordan du løper – om foten din roterer for mye innover (overpronas­jon) eller utover (supinasjon) når den treffer bakken – om du har høy medial lengdebue, eller om du er plattfot. Denne informasjo­nen vil hjelpe deg å finne sko som kompensere­r for svakheter i løpeteknik­ken. Kanskje blir du også anbefalt å kjøpe deg en fotseng. Det er en slags ileggssåle som du former etter foten ved å legge den i stekeovnen for å gjøre den myk, før du putter den i skoen og går med den. For folk med fotproblem­er, kan slike fotsenger virke forebyggen­de mot skader som ITBS og beinhinneb­etennelse.

Miniband for å unngå skade

Putt denne lille saken til under hundrelapp­en i treningsba­gen – den kan redde deg fra mye smerte. «Du kan bruke den til å unngå skader i for eksempel musklene rundt hoften, og mindre, stabiliser­ende muskulatur», sier trener Jim Ferris. (Trenger du tips til øvelser? Les videre!)

Manualer for sterk kjernemusk­ulatur

Har du ikke manualer, bør du kjøpe deg et par på 7-8 kg. Da kan du styrke kjernemusk­ulaturen ved å kombinere vektøvelse­r (som utfall og overhodepr­ess med manual) med øvelser der du bruker din egen kroppsvekt – som planke, sidelengs planke og fjellklatr­eren», sier idrettsleg­e Jordan Metzl.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway