Men's Health treningsguide 2018

Forbered musklene

-

Forbered kroppen ved å løse opp muskulatur­en og begrense naeringsin­ntaket. Gå gjennom punktene på denne siden før du begir deg ut på asfalten.

Strekk hoftene

Still deg foran en vegg, og gjør et utfall med venstre kne. Sett høyre kne i gulvet inntil veggen bak deg, og legg leggen opp langs veggen. Nå bør det strekke i høyre hofte og lår. Bytt bein, og gjenta. Denne enkle øvelsen åpner hoftene og forebygger smerter i knaer, rygg og hofter, sier Starrett. Tøy begge beina i ett minutt før og etter en løpetur.

Tøy leggene

Forebygg betennelse i akillessen­en og beinhinneb­etennelse med denne øvelsen: Stå på tåballene på en step (du kan støtte deg i en vegg for å holde balansen) Skyv deg opp på tå og tell langsomt til ti. Senk deretter haelene så langt ned du klarer. Skyv deg opp igjen. Femten slike repetisjon­er er ett sett. Gjør tre sett etter hver løpetur.

Ikke overspis!

Hold deg unna pastaen! Nybegynner­e spiser ofte alt for mye fordi de ikke vet at en løpetur på 5 km ikke forbrenner mer enn rundt 400 kalorier, omtrent det samme som to energibare­r. «Et normalt kosthold gir deg den energien du trenger fram til du begynner å løpe distanser som tilsvarer halvmarato­n», sier doktor Metzl.

Hydrer kroppen gradvis

«Motstå trangen til å baelme vann før du løper. Du skal ikke føle at du pugger til eksamen», sier kostholdsv­eileder og spaltist for «Runner’s World», Pamela Nisevich Bede. «Det er bedre å drikke når du føler deg tørst», sier hun. Skal du løpe i mindre enn en time og det ikke er spesielt varmt ute, trenger du strengt tatt ikke å ha med deg vann. Det holder lenge med det vannet som allerede finnes i kroppen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway