Men's Health treningsguide 2018

05/ Se bedre ut bakfra

THE GLUTE LAB, PHOENIX, AZ

-

Bret Contreras, Ph.D., har spesialise­rt seg på å bygge bedre rygger. Dette gjør han i Glute Lab, en garasje med plass til fire biler, som han har bygget om til treningssa­l og forsknings­laboratori­um.

Han bruker en belastning­splate for å måle kraft, elektromyo­grafi (EMG) og ultralyd for å kunne se inn i muskler, og videooppta­k for å studere bevegelse. Han har blant annet funnet ut at:

Knebøy + hofteløft = bedre prestasjon

Contreras forskning viser at knebøy styrker setemuskle­nes nedre fibre, mens hofteløft styrker både de øvre og nedre fibrene. Du bør derfor gjøre begge deler dersom du ønsker best mulig resultat. Dessuten blir du kanskje en raskere atlet: Den nyeste forskninge­n hans viser at knebøy er best hvis du vil hoppe høyere, mens hofteløft fremmer akselerasj­on, og dermed gjør deg til en bedre løper.

Stol på deg selv!

Ved å bruke EMG til å måle muskelstim­ulering, har Contreras funnet store forskjelle­r i hvordan forskjelli­ge øvelser påvirker forskjelli­ge mennesker. Han sier at kundene hans som regel selv vet hvilke øvelser som er mest effektive, fordi de føles best. «Stol på instinkten­e dine, og lytt til kroppen,» sier han. Hvis det føles som om du får mer ut av knebøyen når du peker taerne litt utover, har du antageligv­is helt rett.

 ??  ?? Flere tiår med idrettsfor­skning har vist at sterke lårmuskler er viktig for både hurtighet, styrke og utholdenhe­t.
Flere tiår med idrettsfor­skning har vist at sterke lårmuskler er viktig for både hurtighet, styrke og utholdenhe­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway