Men's Health treningsguide 2018

16/ Lag det ultimate treningsro­mmet hjemme

WESTRIDGE BARBELL CLUB, SALT LAKE CITY, UT

-

«Klubben er egentlig Dan Johns underjordi­ske garasje der han og kameratene trener på høyt nivå, med enkelt utstyr. Før hadde Jon til og med nautilusma­skiner for å trene biceps og triceps. Men da han flyttet for noen år siden, oppdaget han hvor lite utstyr man egentlig trenger.

Begynn i det små

John brukte én eneste 28kilos kettlebell når han trente hjemme.

«Jeg kunne skyve, svinge, gjøre knebøy og mange andre øvelser, deriblant øvelser med egen kroppsvekt», sier han. Hans råd: Begynn med en type utstyr du kan bruke til mange forskjelli­ge øvelser.

Bygg sakte

Kunne du tenke deg noe nytt utstyr? Vurder hvor mange øvelser du kan gjøre med det du har tenkt å kjøpe. For John var det en TRX suspension trainer, og et magehjul han fant til $4. Du har kanskje mer lyst på en chin dipmaskin. Hvis du har plass, anbefaler vi vekter og stang.

Ikke overdriv

«Rike gutter som kjøper et digert treningsro­m, bruker det som regel aldri», sier John. «Alle gode treningsro­m jeg vet om starter i det små, og vokser gradvis.» Det dårligste kjøpet? De dyre kondisjons­maskinene. «Folk bruker dem skjelden, og en lang spasertur gjør samme nytten.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway