LASAGNE MED BLADBETE, AU­BER­GI­NE og SOPP

FORBEREDEL­SER 30 min | TILBEREDNI­NG 1 t 55 min + hvile­tid POR­SJO­NER 10

Mindfulness - Veien til lykke - - Kapittel 7 -

3 mid­dels sto­re au­ber­gi­ner (1,5 kg), ski­vet på langs i ca. 1 cm tyk­ke ski­ver

1,5 kg bladbete, hak­ke­de, tyk­ke stil­ker

340 g hak­ket sopp

3 hak­ke­de hvit­løks­bå­ter

1/4 ts chiliflak

7 dl halv­fet ri­cot­ta, av­rent

2 sto­re egge­hvi­ter

1 stort egg

9,5 dl to­mat­saus uten salt

1 pk. full­korns­pasta­pla­ter til lasagne (250 g)

3,6 dl halv­fet mozza­rel­la, re­vet

4 ss re­vet par­me­san

1. For­varm grill­ele­men­tet i ov­nen. Pens­le au­ber­gine­ski­ve­ne med oli­ven­olje. Legg halv­par­ten av ski­ve­ne i ett lag i en lang­pan­ne. Grill dem midt i ov­nen til de er gyl­len­bru­ne, ca. 4 mi­nut­ter. Gjen­ta med res­ten av au­ber­gine­ski­ve­ne. For­varm ov­nen til 200 °C.

2. Del blad­be­ten i to por­sjo­ner og damp den til den er mør, ca. 4 mi­nut­ter. La van­net ren­ne av og av­kjøl noe. Klem ut van­net av blade­ne.

3. Smør en stor kje­le og sett den på mid­dels høy var­me. Stek sop­pen og rør til all væske har for­dam­pet, ca. 6 mi­nut­ter. Skru ned var­men til litt un­der mid­dels. Til­sett hvit­løk, chiliflak og bladbete og kok til all væske har for­svun­net, ca. 3 mi­nut­ter.

4. Ha ri­cot­ta, egge­hvi­ter og egg i en bol­le. 5. Smør ut 2,5 dl av to­mat­sau­sen i en dyp ild­fast form på ca. 20 x 30 cm. Legg i 4 full­korns­pasta­pla­ter og halv­par­ten av au­ber­gi­nen. Dekk til med halv­par­ten av ri­cot­ta­en. Legg på den and­re halv­par­ten av au­ber­gi­ne­ne, halv­par­ten av sopp-/ blad­bete­blan­din­gen og 1,2 dl mozza­rel­la. Fort­sett å leg­ge in­gre­di­en­se­ne i lag på sam­me måte. Legg til slutt på 2,4 dl to­mat­saus, et tred­je lag med pas­ta, res­ten av to­mat­sau­sen og mozza­rel­la­en. Strø par­me­san over. Dekk med fo­lie. Stek i 35 mi­nut­ter. Fjern fo­li­en og stek til os­ten er gyl­len, ca. 15 mi­nut­ter. La la­sag­nen hvi­le i 30 mi­nut­ter. NÆRINGSINN­HOLD (per por­sjon) 401 kcal, 26 g prot, 44 g karb, 12 g fib­er, 10 g suk­ker, 16 g fett, 7 g met­tet fett, 791 mg na­tri­um

VIL DU HA FLE­RE OPP­SKRIF­TER?

Prøv de smak­ful­le opp­skrif­te­ne i bo­ka 101 Reci­pes You Can’t Live Wit­hout: The Pre­ven­tion Cook­book av Lori Powell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway

© PressReader. All rights reserved.