Minecraft-boken Tips & Triks 4

VERKTØY

-

Fram til nå har vi for det meste brukt treverktøy. Disse er lette å lage, men de graver sakte og går i stykker etter kort tid. Jernverktø­y er mye mer effektive: De er mer slitesterk­e, lar deg arbeide raskere og kan brukes for å grave ut så godt som alle mulige materialer. Dette er spesielt viktig å huske på når man skal få tak i sjeldne mineraler.

For å få tak i jern må du bruke trehakken din for å få tak i brostein, og så bruke brostein for å lage en steinhakke. Bruk deretter steinhakke­n for å grave ut jernårer – disse kan du så smelte (i en ovn) før de kan craftes til jernverktø­y: hakker, spader, sverd og økser.

Ved å bruke en jernhakke kan du samle inn sjeldnere årer, slik som gull og diamanter, og disse materialen­e kan så forvandles til enda bedre verktøy. Gullverktø­y er raskere enn jern, men går i stykker fortere. Diamantver­ktøy er raskest og mest slitesterk­e, men er vanskelige å få tak i på grunn av diamanters sjeldenhet. Hold deg til jern, du – i hvert fall i begynnelse­n!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway