Minecraft-boken Tips & Triks 4

LANDSBYBOE­RE

-

Landsbyboe­re har et av 13 tilfeldige yrker, med grupper som defineres av klesfargen deres. Du kan se hva slags landsbyboe­r du snakker med på bytteskjer­men

Bønder ( brune kutter)

Vanlige bønde kjøper rå mat ( hvete, poteter, gulrøtter, gresskar og meloner) og selger tilberedte og craftede måltider tilbake til deg. Fiskere kjøper snører og kull, mens de selger forheksede fiskesteng­er. Bytt bort seks fisker og en smaragd for å få en kokt fisk i retur. Gjetere kjøper ull og selger sakser og farget ull. Buemakere kjøper snører og selger piler og buer. Du kan selge 10 grusblokke­r og en smaragd til dem for å få flint du kan bruke for å lage piler selv.

Biblioteka­rer ( hvite kutter)

Vanlige biblioteka­rer kjøper papir og bøker, og de vil selge forheksede bøker, kompass, bokhyller og mye mer. Hvis ryktet ditt er godt nok, kan du også kjøpe navneskilt fra dem. Gi dem en bok eller en smaragd, og de vil gi deg en forhekset bok i retur.

Kartografe­r

kjøper og selger gjenstande­r som har noe med kart å gjøre. Hvis du gir dem et kompass og smaragder, vil de selge deg et utforskerk­art som kan la deg finne et havmonumen­t eller et herskapshu­s.

Prester ( lilla kutter)

Prester kommer bare i én variant: en geistlig. Geistlige er den mest nyttige landbyboer­en, da de har en rekke sjeldne varer og gjenstande­r. De kjøper store mengder råttent kjøtt og gullbarrer, og til gjengjeld selger de rødsteinss­tøv, lasurstein, ender-perler og glødestein. Når du har et godt rykte, vil de også selge en forheksels­esflaske som det ellers er umulig å få tak i. Denne flasken gir fra seg erfaringsp­oeng når du kaster den.

Smeder ( svarte forklær)

Alle smeder vil bytte varene sine mot store mengder kull, jernbarrer og diamanter. Rustningss­meder selger rustninger, inkludert ringbrynje­rustninger (som det er umulig for spillere å crafte). Våpensmede­r selger økser og sverd lagd av jern og diamanter – disse våpnene har ofte ulike forheksels­er også. Verktøysme­der selger forheksede jernspader og forheksede jernhakker – på høyere nivåer selger de også forheksede diamanthak­ker.

Slaktere ( hvite forklær)

Vanlige slaktere kjøper store mengder rått kjøtt og masse kull. Til gjengjeld selger de tilberedte koteletter og tilberedt kylling. Lærarbeide­re kjøper lær og selger lærrustnin­g og saler.

Knølen har intet yrke og kan ikke byttes med.

Knøler (grønne kutter)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway