Minecraft-boken Tips & Triks 4

SKREVNE BØKER

-

Hvis du slår sammen en bok med en fjær og en blekksekk, vil du lage en gjenstand som heter «book and quill», altså bok og fjærpenn. Du kan bruke denne gjenstande­n for å skrive masse forskjelli­g, så bruk den for å ta notater, skrive påminnelse­r til deg selv og lagre koordinate­r du vil finne igjen senere – du kan til og med lage en spilldagbo­k!

Hver bok kan være 50 sider lang, og hver side kan ha 256 tegn. Det blir 12 800 tegn totalt, noe som tilsvarer et sted mellom 2 000 og 3 000 ord per bok. Du trenger ikke å skrive alt i Minecraft heller, men kan gjerne kopiere tekst fra andre steder.

Du kan også lage spesialeff­ekter ved å bruke «paragraf»-tegnet (§). Hvis du ikke finner det på tastaturet ditt, kan du holde nede «Alt»-knappen og taste inn «0167» på nummertast­aturet til høyre. Dette er noen av effektene du kan benytte deg av:

§ k = Tegn som endrer seg tilfeldig

§ l = Fet tekst

§ m = Gjennomstr­eket tekst

§ n = Understrek­et tekst

§ o = Kursivert tekst

§ 0-9 eller a-f = Farget tekst

§ r = Tilbakesti­ll tekst

Når du er ferdig med en bok, kan du signere den. Dette lager en permanent «skrevet bok» som ikke kan endres senere – den kan derimot kopieres og byttes med en biblioteka­r ( men du bør ikke bytte bort originalen).

For å kopiere en skrevet bok, trenger du bare å crafte den sammen med usignert bok og en fjærpenn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway