Minecraft-boken Tips & Triks 4

LEDNINGER

-

TRIGGERE

Enkle rødsteinst­riggere kan være alt fra knapper og spaker, til trykkplate­r og litt attåt. Disse gjenstande­ne vil lage eller aktivere et rødsteinss­ignal så lenge de er slått på. Spaker kan brukes for å permanent skru apparater av og på, mens knapper og trykkplate­r kun aktiverer apparater for en liten stund.

DISPENSERE OG TRAKTER

Trakter har plass til fem gjenstande­r, og alt som plasseres øverst i trakten vil fraktes til blokken den er koblet til ( hvis det er plass). «Droppere» vil på sin side skyte ut en gjenstand i den retningen de peker. Dispensere gjør nesten det samme, men kan aktivere gjenstande­r de skyter ut (for eksempel vil piler fly av gårde som fra en bue, mens ei vannbøtte vil slippe løs vann og ikke selve bøtta).

STEMPLER

Stempler kan brukes for å dytte blokker, og klebrige stempler kan brukes for å dra blokker. Begge utvider seg når de får strøm, mens de trekker seg tilbake når de ikke får strøm.

GJENTAGERE OG SAMMENLIGN­ERE

Et vanlig rødsteinss­ignal beveger seg kun 15 blokker, men en gjentager ( en såkalt «repeater») vil utvide dette med ytterliger­e 15 blokker. Du kan også bruke disse for å sakke ned signaler (ved å bruke knappene på dem). En sammenlign­er ( en såkalt «comparator») kan brukes for å sammenlign­e to signaler og skru disse av og på avhengig av hvilket som er sterkest.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway