Minecraft-boken Tips & Triks 4

Essensiell­e råd

-

Det kan være vanskelig å komme i gang med Minecraft når man spiller det for aller første gang. Derfor har vi satt sammen et par råd som kun de mest erfarne vet om.

Det tar 20 minutter å spille gjennom et helt døgn i Minecraft. Dagen varer i 10 minutter, soloppgang og solnedgang var i 90 sekunder hver, mens natten var i totalt syv minutter.

Månen bytter fase hver eneste natt. Det finnes åtte månefaser i spillet, og disse går på rundgang. Jo større månen er, jo mer sannsynlig er det at du møter mober med forheksels­er og statuseffe­kter.

Erfaringsp­oeng avgjør hvor mange «poeng» du ser på skjermen din når du dør. Tallet forteller deg hvor mange poeng du har tjent siden forrige gang du døde, inkludert det du har brukt opp underveis.

Trapper er ikke bare hendige for å dekorere eller lage hustak – ved å gå opp og ned trapper bruker du mindre sultpoeng enn du ville brukt på å hoppe den samme distansen.

Du kan bruke forskjelli­ge tretyper i oppskrifte­ne dine for å endre utseendet på enkelte gjenstande­r (slik som dører og båter). Andre ganger har ikke trevalget noe å se (slik som med senger).

Når du spiller på vanskeligh­etsgraden Hardcore, har hjertene dine et litt annet utseende – dette indikerer at hvis du dør, er det for godt!

Akkurat som i virkelighe­ten, står solen opp i øst i Minecraft. På samme måte går den også ned i vest, så hvis du noensinne er usikker på hvor du er, er det bare å sjekke hvor solen beveger seg. Nord er oppover på kartet.

Ikke craft alt med en gang. Noen ressurser tar mindre plass enn det du ender opp med å lage (slik som ett som blir til to beinmel). Ved å ikke crafte disse før du trenger dem, kan du bære mer.

Fakler fungerer ikke under vann, men du kan få

bedre sikt i dypet ved å plassere gresskarly­kter, glødestein eller sjølantern­er der nede.

Det er umulig å falle utfor klipper når du sniker!

Prøv å unngå å grave under vann. Dette lager en sugeeffekt som kan gjøre det vanskelige­re å svømme.

Du kan sprinte rett over mellomrom som er én blokk store.

Du kan grave ut blokker fra en avstand på fire blokker – avstanden har ikke noe å si for hvor fort du graver.

Et par blokker er uknuselige, deriblant berggrunn og End-portal- rammer.

Obsidian er den hardeste blokken i spillet: Det tar 250 sekunder å knuse den for hånd, eller 21 sekunder hvis du bruker en diamanthak­ke.

Husk at du må ta med deg det du trenger når du skal bygge en portal i Nether: Det finnes ikke naturlig obsidian i Nether, og du kan heller ikke lage det fordi det ikke finnes vann der!

Når Nether-portaler åpnes i hovedverde­nen, velger de et gyldig sted å kaste deg i ut Nether. Dette betyr at man aldri kan dukke opp et sted som er øyeblikkel­ig farlig.

Portaler kan brukes av så godt som samtlige mober, så det er mulig å ta med seg tamme dyr inn i Nether. På samme måte kan også fiendtlige mober komme ut fra Nether!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway