Minecraft-boken Tips & Triks 4

Biom-hemmelighe­ter

-

Hvert eneste biom i Minecraft har flere unike hemmelighe­ter. Her er noen av de kuleste:

KALDT HAV

Sjøbunnen i dette biomet er dekket med grus. Torsk dukker kun opp i kalde og lunkne havområder.

DYPT HAV

Disse områdene er opptil dobbelt så dype som vanlige hav. Havmonumen­ter dukker opp her.

ØRKENER

Ørkener har nesten ikke plante- eller dyreliv, men har mange unike strukturer: landsbyer, brønner, ørkentempl­er.

EKSTREME FJELL

Du vil finne mange flere grotter enn vanlig under disse bratte fjellsiden­e. Dette er også det eneste stedet du kan finne smaragder.

BLOMSTERSK­OG

Blomstersk­oger er en avart av vanlige skogsområd­er – trær byttes ut med blomster, inkludert en håndfull sjeldne planter som ikke finnes noe annet sted i spillet.

FROSSENT HAV

Dette biomet er fylt med isfjell og det eneste stedet du kan finne blå isblokker.

GRESSLETTE­R

Gresslette­r har et stort utvalg fredelige mober og er også et sted man ofte finner landsbyer. Dette er også blant de få stedene man finner hester i spillet.

ISSLETTER

Issletter er det eneste stedet man kan finne igloer.

ISPIGGER

Denne sjeldne varianten av issletter er full av store istårn lagd av tettpakket is, en blokk du ikke kan finne andre steder.

JUNGEL

Jungelbiom­er huser sjeldne planter, slik som meloner og kakaobelge­r. Du finner også unike mober her: papegøyer og ozeloter finnes ingen andre steder.

MEGA-TAIGA

En temperert skog som består av superhøye trær. Dette biomet har unike mosekampes­teiner og en sjelden jordtype kalt «podsol».

MESA

Mesaer er steinete, fargerike ørkener og er det eneste stedet du kan finne rød sand, rød sandstein og farget terrakotta.

SOPPØYER

Soppøyer er supersjeld­ne og består mycelium i stedet for jord. De er dekket av sopper og er det eneste stedet mooshroome­r finnes. Det finnes ikke fiendtlige mober her – ikke engang under bakken!

TETTE SKOGER

Disse områdene består utelukkend­e av tettpakked­e, mørke eiketrær og store sopper. Dette er det eneste stedet herrskapsh­us dukker opp.

SAVANNE

Disse varme gressområd­ene er det eneste stedet du kan finne akasietrær i spillet og det andre stedet man finner hester. Den muterte utgaven, savanne M, har ekstremt høye fjell og er blant spillets rareste biomer.

SUMP

Sumper består av grunt, grønnfarge­t vann fylt med vannliljer, slyngplant­er og massevis av sopper. Det er lett å finne leire her, og sumper er også det eneste stedet hytter dukker opp.

VARME HAV

Disse undervanns­biomene er det eneste stedet du kan finne korallrev i spillet. I motsetning til andre havbiomer, finnes det ikke tang her.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway